Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Πρωτάθλημα Παίδων ΕΠΣ Μακεδονίας 31/03/2012. (Φάση του 16)


Πρόκριση στους «8»

Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ – ΣΧΟΛ.ΠΟΔ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 1 -1 (2-1 Στα πέναλτυ)

H ομάδα παίδων της Α.Ε.Ποντίων επικράτησε με 2-1 επί της Σχολ. Ποδ. Ολυμπιακού, μέσω της διαδικασίας των πέναλτυ (κανονικός αγώνας 1-1) για τη φάση των «16» και προκρίθηκε στους «8» του δεσμού.

Η ομάδα της Α.Ε.Ποντίων μπήκε αποφασιστικά και δυνατά απο τα πρώτα λεπτά του παιχ

νιδιού προσπαθώντας να υποβάλει το δικό της ρυθμό στον αντίπαλο, κάτι που πέτυχε και απο το 13ο λεπτό άρχισε να δημιουργεί σοβαρές απειλές στην αντίπαλη εστία.

Στο 15ο λεπτό, η πρώτη καθαρή φάση για γκολ όταν απο κάθετη πάσα του Βροχαρίδη βρήκε τον Παπαγεωργίου που με ασύληπτο σούτ στην κίνηση νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά η μπάλα δεν έκανε τη χάρη στον επιθετικό της Α.Ε.Ποντίων που είδε την προσπάθεια του να κτυπά την μέσα πλευρά του αριστερού κάθετου δοκαριού στη συνέχεια η τροχιά της μπάλας να περνάει πίσω απο τον πεσμένο τερματοφύλακα παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος, να κτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια να βγεί πίσω στον αγωνιστικό χώρο όπου οι αμυντικοί των ανιπάλω

ν απομάκρυναν.

Μετά τη φάση αυτή, η όμαδα της Α.Ε.Ποντίων ανέβασε στροφές και στο 20ο λεπτό έχασε δεύτερη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Βροχαρίδης με δυνατό σουτ απο το ύψος της μεγάλης περιοχής είδε την μπάλα να περνάει το απλωμένο χέρι του τερματοφύλακα αλλά να χτυπά αυτη τη φορά το οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια μέσα στην σύγχυση η μπάλα να πέφτει στον Δημόπουλο που με κεφαλιά στέλνει την μπάλα ξανά προς τα δίχτυα, για να δει κι αυτός την προσπάθεια του να αποκρούεται από αντίπαλο αμυντικό επάνω από τη γραμμή του τέρματος, η απομάκρυνση να πέφτει ξανά σε παίκτη της Α.Ε.Ποντίων τον Πουλικίδη που και αυτος βλέπει την προσπάθεια του να την απομακρύνουν οι αντίπαλοι ξανά από την γραμμή του τέρματος.

Από αυτό το σημείο και έπειτα, η Α.Ε.Ποντίων ειχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με έναν επιθετικό μονόλογο προς την εστία των αντιπάλων δεν μπορούσε να εκμεταλευτεί την υπεροχή που είχε για την επίτευξη γκόλ και το μόνο που είχε να δείξει για την υπεροχή της ήταν τα 9 κόρνερ.

Τα κόρνερ αυτά δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αντίπαλη ομάδα διότι ήταν εμφανές οτι δε μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το ψηλό παιχνίδι και σχέδον κάθε εκτέλεση κόρνερ ήταν και μια ευκαιρία για γκόλ, ήταν θέμα χρόνου που μια απο αυτές θα κατάληγε σε τέρμα, και έτσι έγινε όταν στο 30ο λεπτό η Α.Ε.Ποντίων ευτήχησε να ανοίξει το σκορ όταν ο Φορτομάρης εκτέλεσε κόρνερ απο δεξιά η σέντρα του πήγε στο δεύτερο δοκάρι όπου βρήκε τον Πουλικίδη που με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα, οι αμυντικοί των αντιπάλων στην προσπάθεια τους να απομακρύνουν την μπάλα τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να προωθήσουν την μπάλα στο τέρμα τους γράφοντας το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε ευχάριστα για την ομάδα του Άγγελου Κούτου όταν στο 1ο λεπτό της επανάληψης, στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη των αντιπάλων στην εστία του Κούζα απο εκτέλεση κόρνερ ευτήχησαν να σκοράρουν, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.

Πέρασε αρκετός χρόνος για να συνέλθει απο την ψυχρολουσία της ισοφάρισης αλλά στη συνέχεια άρχισε να πιέζει η ομάδα της Α.Ε.Ποντίων αλλά η αντίπαλη ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς μπλόκαρε τους διαδρόμους προς την εστία της εξουδετερώνοντας όλες τις επιθετικές προσπάθειες των επιθετικών.

Όσο πλησίαζε η λήξη του παιχνιδιού και με τον φόβο του αποκλεισμού ο ρύθμος του παιχνιδιού έπεσε αισθητά με τις δύο ομάδες να φυλάν τα νότα τους. ΄Ετσι το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1 και με τη διαδικασία των πέναλτυ καθορίστηκε ποια από τις δύο ομάδες θα προχωρήσει στην επόμενη φάση.

Ρώσικη Ρουλέτα

1. Εύστοχο πέναλτυ του Βροχαρίδη 1-0

2. Εύστοχο πέναλτυ Σχ. Ποδ Ολυμπιακού 1-1

3. Εύστοχο πέναλτυ του Κουκούδα 2-1

4. Άστοχο πέναλτυ Σχ. Ποδ. Ολυμπιακού (Απόκρουση του Κούζα) 2-1

5. Άστοχο πέναλτυ του Σκουργιά 2-1

6. Άστοχο πέναλτυ Σχ. Ποδ. Ολυμπιακού 2-1

Σύνθεση Κούζας – Καραγαλίδης – Πουλικίδης –– Σκουργιάς - Φορτομάρης – Βροχαρίδης – Κουκούδας - Παμπουκίδης – Χανδόλιας – Δημόπουλος (Πόδας) –Παπαγεωργίου.