Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Όπως ήταν φυσικό η είδηση της αυτοκτονίας του 77χρονου στο Σύνταγμα έκανε τον γύρο του κόσμου!


Δείτε πως... αποτυπώνεται στον ξένο τύπο η είδηση…

«Ελλάδα: 77χρονος αυτοκτονεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ιταλικής εφημερίδας la presse.

«Ένας Έλληνας αυτοπυροβολήθηκε στην πλατεία Συντάγματος όπου βρίσκεται και η Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα κατά τις πρωινές ώρες, που στην περιοχή υπάρχει αυξημένη κίνηση και πολύς κόσμος» γράφει η εφημερίδα.

«Η πλατεία Συντάγματος είναι το επίκεντρο των διαμαρτυριών και των κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από την κυβέρνηση» διευκρινίζει η la presse.

«Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια «μαστίζεται» από περικοπές, ανεργία και ύφεση, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

«Αθήνα: Πολίτης αυτοκτόνησε δημόσια» είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro η οποία γράφει:

«Ένας ηλικιωμένος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, προκαλώντας σοκ στους περαστικούς -καθώς ήταν ώρα αιχμής για την πόλη.

Ο πολίτης προφανώς και ήταν απελπισμένος, ωστόσο αυτή την ώρα διενεργείται έρυενα από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να διευκρινιστούν τα κίνητρα της αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί ραγδαία οι ψυχολογικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη καθώς επίσης και οι αυτοκτονίες.