Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

6o Πασχαλινό Τουρνουά ''Green Youth Cup'' δεύτερο συνεχόμενο στην Κατερίνη


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι ''Σχολές ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού''συνδιοργανώνουν στα ξενοδοχεία του συγκροτήματος Mediterranean στην Παραλία Κατερίνης ,με την ΜΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ Κατερίνης που είναι και επίσημο μέλος του του δικτύου,το 6o Πασχαλινό Τουρνουά ''Green Youth Cup''



Οι Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού το δίκτυο ακαδημιών με τις 65 Σχολές ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και σε άλλες 6 χώρες, ανακοινώνει τη διοργάνωση για 6η συνεχή χρονιά, των μεγάλων πασχαλινών τουρνουά με την ονομασία Green Youth Cup 2012.

Αυτή τη χρονιά μάλιστα τα τουρνουά θα είναι διεθνή αφού σε αυτά θα συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικές ομάδες από το Δίκτυο των Σχολών Ποδοσφαίρου σε Αυστραλία, Αίγυπτο και Ισραήλ.

Σημαντική επίσης καινοτομία συνιστά το γεγονός ότι στους αγώνες δεν θα τηρηθεί βαθμολογία, ούτε θα υπάρξουν ομαδικές ή ατομικές διακρίσεις καθώς η φιλοσοφία των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού εστιάζει στην ανάδειξη του ευ αγωνίζεσθε και στην επιβράβευση της συμμετοχής.

Η μόνη ατομική διάκριση που θα δοθεί θα αφορά στον αθλητή κάθε κατηγορίας που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στην βαθμολογία fair play ενώ σε όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια και δώρα και σε όλες τις ακαδημίες κύπελλα συμμετοχής.

Οι τόποι διεξαγωγής του Green Youth Cup 2012 είναι τόσο η Παραλία της Κατερίνης στις 7 με 11 Απριλίου όσο και το Λουτράκι Κορινθίας στις 18 με 22 Απριλίου ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά ακαδημίες του Δικτύου των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού.

Σε ότι αφορά την πρώτη χρονικά διοργάνωση που ξεκινάει στις 7 Απριλίου, έχει διάρκεια 5 ημερών (4 διανυκτερεύσεις για τις ομάδες), οι αγώνες θα διεξαχθούν στα γήπεδα των περιοχών Παραλίας και Κατερίνης ενώ οι αποστολές των ομάδων θα διαμείνουν στα ξενοδοχεία του συγκροτήματος Mediterranean.

Οι συμμετέχουσες ελληνικές σχολές ποδοσφαίρου θα προέρχονται κυρίως από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία και ο αναμενόμενος αριθμός των συμμετεχόντων αθλητών ανέρχεται περίπου στους 350.

Αναλυτικά θα συμμετέχουν οι ακαδημίες: Πήγασος Ιωαννίνων, Αχιλλέας Τριανδρίας, Ελπίδες Καρδίτσας, ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, Πράσινη Ακαδημία Κομοτηνής, Αίαντας Λαμίας, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λιβαδειάς, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Τρικάλων, Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας, Ελπίδες Χαλκιδικής καθώς και η Football Star Academy της Μελβούρνης και η Kfar Iasif Athletic Club από το Ισραήλ.

Μία βδομάδα μετά τη λήξη αυτού του τουρνουά, στις 18 Απριλίου, ξεκινάει το δεύτερο που αφορά κυρίως σχολές ποδοσφαίρου που προέρχονται από την Αττική, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τους νήσους Αιγαίου, την Κρήτη, τους νήσους Ιονίου και την Κύπρο.
Αναλυτικά θα συμμετέχουν οι ακαδημίες: Θύελλα Αιγίου, Φήμη Αλίμου, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Γλυφάδας, ΑΟ Επισκοπής, Ζακυνθιακός, Super Goal Καλυβίων, ΠΑΟ Κεφαλλονιάς, Ακαδημία Λεχαίου Κορίνθου, Πατραϊκός, Άγιαξ Πεύκης, Αθλόπολις Πρέβεζας, Ρέθυμνο Π.Σ., Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σπατών, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σύρου, Ντιέγκο Αρμάντο Χαλανδρίου, El Classico Χαλκίδας και Άρης Σούδας.

Η ακαδημία Football Star Academy της Μελβούρνης θα έχει συμμετοχή και σε αυτό το τουρνουά ενώ η λίστα των συμμετοχών κλείνει με την ακαδημία του ΠΑΟ Καΐρου από την Αίγυπτο.

Και αυτή η διοργάνωση θα έχει διάρκεια 5 ημερών και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της πρότυπης αθλητικής κατασκήνωσης Sportcamp στο Λουτράκι, με τους συμμετέχοντες αθλητές να ανέρχονται περίπου τους 400.

Οι κοινές κατηγορίες στις οποίες θα αγωνιστούν οι αθλητές είναι οι κάτωθι:
  • Γεννηθέντες 1997 – 1998 (παιδικό)
  • Γεννηθέντες 1999 - 2000 (προπαιδικό)
  • Γεννηθέντες 2001 – 2002 (junior)

Στο Λουτράκι έχει σχηματιστεί και μία ακόμα κατηγορία για αθλητές γεννηθέντες το 2003 και κάτω (projunior)

Στην οργανωτική ομάδα συμμετέχουν 25 συνολικά εθελοντές, τελειόφοιτοι και φοιτητές του τμήματος Αθλητικής Διοίκησης της Σπάρτης οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους συμμετέχοντας στην παραγωγή μίας μεγάλης διοργάνωσης.

Και τα δύο τουρνουά θα κλείσουν με τις τελετές βράβευσης όλων ανεξαιρέτως των ακαδημιών που συμμετείχαν ενώ θα ακολουθήσουν εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή όλων των αθλητών, συνοδών των γονέων και κηδεμόνων τους.