Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ο ΣΥΝ ξανααποκαλύπτεται

Θέλουν να κρυφτούν και η χαρά δεν τους αφήνει... Ο λόγος πάλι για το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που ρίχνει «στάχτη στα μάτια του κόσμου» προτείνοντας τάχα συμμαχία με το ΚΚΕ, ενώ την ίδια ώρα συμπράττει με τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και εγκαλεί τους αγώνες του ΠΑΜΕ. Μια νέα κίνηση (στις πολλές που υπάρχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα) έρχεται να αποδείξει τα μεγάλα ψέματα που λέει προκειμένου να... ψαρέψει «αριστερό» -όπως θέλει να πιστεύει- ακροατήριο, δημιουργώντας εντυπώσεις και μόνο.

Με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών η χτεσινή «Αυγή» πανηγυρίζει με τον τίτλο «Ανατροπή και ελπίδα αλλαγής»!

Ενώ η παράταξη του ΣΥΝ «Κίνηση Ηθοποιών» χάνει σε ψήφους και έδρες (από 283 στις προηγούμενες εκλογές, πήρε 179, έχασε δηλαδή 104 ψήφους -38% και 2 έδρες) πανηγυρίζει. Κρύβοντας μάλιστα και μια άλλη αλήθεια. Το ψηφοδέλτιό τους όπως και στις προηγούμενες αναμετρήσεις υποστηριζόταν και από συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, η «Αυγή» το παρουσιάζει ως εξής: «η Κίνηση Ηθοποιών (που υποστηρίχτηκε και από τους φίλους του ΣΥΝ)»... Και από ποιους άλλους δε λέει!..

Ποιοι είναι και γιατί πανηγυρίζουν; Η «Κίνηση» προεκλογικά έδωσε «γην και ύδωρ» -παρακάλεσε, έπεσε στα γόνατα- στην πρωτοεμφανιζόμενη κίνηση «Ενωμένων Ηθοποιών» προκειμένου να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Πονηροί οι «επώνυμοι» (ως τέτοιοι αυτοπροσδιορίζονται!) δεν ενέδωσαν. Ετσι τώρα η «Κίνηση» θα γίνει ουραγός των «Ενωμένων» προκειμένου να ξεμπερδεύουν με την αυτοδυναμία της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών» (που στήριξαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ).

«Μπορεί οι εκλογές της Μ. Δευτέρας» -γράφει η «Αυγή»- «να μην γύρισαν ξεκάθαρα τη σελίδα για το ιστορικό Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, όμως φαίνεται πως... ανασήκωσαν την παλιά σελίδα, αφήνοντας να διαφανεί η ελπίδα για μια καινούργια αρχή» - αφού οι ηθοποιοί «επέλεξαν να στερήσουν την αυτοδυναμία από την μέχρι πρότινος πλειοψηφούσα Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών (πρόσκειται στο ΚΚΕ)»... και κλείνει: «τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δίνουν την ευκαιρία για τη συγκρότηση ενός περισσότερο αντιπροσωπευτικού προεδρείου, ώστε να μπορέσει ένα ιστορικό πνευματικό και συνδικαλιστικό σωματείο να βγει από την απομόνωση και, εντέλει, τον μαρασμό στον οποίο το είχε για χρόνια καταδικάσει η ηγεσία του, εντάσσοντάς το στο... ΠΑΜΕ»!

Να λοιπόν, γιατί πανηγυρίζουν οι θιασώτες της δήθεν «αριστερής συνεργασίας»!

Ποιος όμως θα βγει χαμένος από συμμαχίες («Κίνησης» - «Ενωμένων»); Μα ο κλάδος των ηθοποιών, καθώς οι θέσεις με τις οποίες κατέβηκαν στις εκλογές οι «Ενωμένοι» εξυπηρετούν εργοδοτικούς κύκλους, ασπάζονται κυβερνητικές οδηγίες και επιβουλεύονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ηθοποιών.

Για άλλη μια φορά οι «αριστεροί» κομπάρσοι του συστήματος αυτοαποκαλύπτονται. Οι ηθοποιοί και όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να τους «μαυρίσουν» και στην επερχόμενη κάλπη. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι η μόνη φερέγγυα επιλογή για να έχουν προοπτική οι λαϊκοί αγώνες.