Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Εντυπωσιασμένοι οι Γάλλοι τουρίστες από τη φιλοξενία και τις ομορφιές της Πιερίας

Με ιδιαίτερα θερμά και κολακευτικά λόγια, οι Γάλλοι τουρίστες που κάνουν τις Πασχαλινές τους διακοπές στην Πιερία, εξέφρασαν τις εντυπώσεις τους για τη φιλοξενία του Μediterranean Village Hotel & Spa και τις ομορφιές της Πιερίας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο ΕΡΑΤΩ του ξενοδοχείου, στην Παραλία Κατερίνης.

Δε δίστασαν να δηλώσουν πως γι’ αυτούς και άλλους πολλούς Γάλλους η Ελλάδα και η Πιερία θα αποτελεί στο εξής βασικό τους τουριστικό προορισμό. «Νιώθουμε όμορφα στη χώρα σας, αισθανόμαστε ασφαλείς, είστε ανεπανάληπτοι στη φιλοξενία, έχετε καταπληκτικές ομορφιές, μοναδική ιστορία και πολιτισμό».

Ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Christian Timonier, την Αντιπρόεδρου του Ελληνο-Γαλλικού Επιμελητηρίου κα Μαρία Βοζίκη, τον τ. Δήμαρχο Δίου και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Πιερίας κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο, τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Mediterranean Hotels κ. Βασίλη Λάμπρου, που χάρη στις ενέργειες τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελλάδα αι ιδιαίτερα την Πιερία, τον Όλυμπο, τα σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία και τις πλούσιες φυσικές της ομορφιές.

Στους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες των Γάλλων ανταπάντησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος σημειώνοντας τα σημαντικά αποτελέσματα που προέκυψαν από τη συνεργασία των δύο πλευρών, με αποκορύφωμα τις εκθέσεις των μουσείων του Δίου και του Λούβρου αλλά και τη γενικότερη συνεργασία σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού. Τέλος ευχαρίστησε τον Πρόξενο και τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, καθώς και όλους τους Γάλλους, για την αγάπη τους και τη στήριξή τους στη Μακεδονία και την Πιερία ειδικότερα.

Στα αποτελέσματα και τη σημασία της συνεργασίας αναφέρθηκε η αντιπρόεδρος του Ελληνο-Γαλλικού Επιμελητηρίου κα Μαρία Βοζίκη, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία αυτή πρέπει να συνεχιστεί προς όφελος και των δύο πλευρών. Δε παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συνετέλεσαν και εργάστηκαν για να συμβεί το γεγονός αυτό.

Τέλος, η ιδιοκτήτρια του ομίλου Mediterranean Hotels κα Ευαγγελία Λάμπρου ευχαρίστησε τα μέλη της γαλλικής αποστολής για την επιλογή τους να κάνουν τις διακοπές τους στην Πιερία και ιδιαίτερα στο ξενοδοχείο τους.

«Θα κάνουμε ότι καλύτερο για να πάρετε μαζί σας τις καλύτερες αναμνήσεις και εντυπώσεις», είπε, κλείνοντας τον χαιρετισμό της.

Η βραδιά συνεχίστηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης τουριστικοί πράκτορες ελληνογαλλικών γραφείων τουρισμού.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις δηλώσεις των τουριστικών πρακτόρων, χιλιάδες Γάλλοι θα πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ξενοδοχεία της Πιερίας και της Χαλκιδικής.