Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Νίκος Κ. Κάκκαλος π. Βουλευτής Πιερίας - Ν.Δ.




Ο κύριος Σαμαράς, στην πρώτη του προεκλογική κατ´ ουσία συγκέντρωση προχθές, ζήτησε απ´ τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος να πουν όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό χωρίς περιστροφές. Με αφορμή την προτροπή του αυτή πιστεύω πως πριν απο όλα εκείνη που πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια είναι η πολύπαθη βάση της ΝΔ.



Για να γίνω πιο σαφής, καθολική απαίτηση είναι εδω και τωρα να λύσει ο κ. Σαμαράς με τροπο ευθύ το δεσμό που λέγεται "Συμπιλιδης". Δε θα αναφερθώ στα γεγονότα του παρελθόντος γιατι αυτά είναι γνωστά και δεν είναι στις προθέσεις μου να ρίξω λάδι στη φωτιά.

Πολλα λέγονται και πολλα γράφονται και μάλιστα αλληλοσυγκρουόμενα τις περισσοτερες φορες, σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Συμπιλιδη.

Όλα αυτά καταδεικνύουν οτι όντως το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Αν ο κ. Σαμαράς έχει αποκηρύξει το παρελθόν του ως ηγέτης της ΠΟΛ.ΑΝ., πράγμα που δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μας μέχρι τώρα, τότε ασφαλώς και δεν έχει θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος ο κ. Συμπιλιδης και μια πιθανή του υποψηφιότητα θα έβλαπτε μάλλον, παρα θα οφελουσε.


Αν όμως ο κ. Σαμαρας επαιρεται για το παρελθόν του, τότε το λιγότερο που έχει να κάνει για τον κ. Συμπιλιδη είναι να του ζητήσει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου επικράτειας της ΝΔ. Γιατι αλλιώς πως μπορούμε να πείσουμε οτι τηρούμε τα υπεσχημενα και πράγμα για το οποίο πολλές φορές δηλώνει υπερήφανος ο κ. Σαμαράς, οτι τιμούμε δηλαδή τα παντελόνια που φοράμε, τη στιγμή που "πετάμε" τους φίλους μας ως στημένες λεμονόκουπες.

Στο τέλος τέλος τι παράταξη είμαστε όταν αποδεχόμαστε ή ανεχόμαστε να ηγείται του κόμματος ο ηθικος αυτουργός των γεγονότων του 1993 και ρίχνουμε όλο το ανάθεμα σε ένα απλό εκτελεστικό όργανο, τη στιγμή μάλιστα που τα στελέχη της ΠΟΛ.ΑΝ. βολευτηκαν και έχουν αλώσει εν πολλοίς τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.;

Φυσικά όλα αυτά υπόκεινται στην αίρεση μιας ξεκάθαρης δήλωσης απο πλευράς του κ. Συμπιλίδη οτι έκλεισε τον κύκλο της πολιτικής του διαδρομής και πολυ περισσότερο οτι δεν προσδοκά "αξιοποίηση" στο μέλλον. Γιατι το χειρότερο απ´ όλα θα ήταν να δούμε μια δήλωση του τύπου "θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του κ. Σαμαρά να με χρησιμοποιήσει όπως αυτός κρίνει οτι επιτάσσει το συμφέρον της παράταξης".

Μ´ αλλα λόγια κ. Σαμαρά η βάση απαιτεί λύση τώρα και όχι μετα τις εκλογές και βλέπουμε...