Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ; ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ..ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Προσωπική άποψη,
με αφορμή της εισήγησης του Δ.Σ της ΕΝΙΠ, για ΑΝΑΣΤΟΛΗ της ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ,
 σας υπενθυμίζω ότι:
Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΓΩΝΙΔΗΣ ΤΑ ΛΕΕΙ "ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ"

Η σύμβαση που έχουμε υπογράψει για τον διορισμό μας (ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ), ως σύμβαση εργασίας ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, έχει υπογραφεί από τον Διοικητή ή τον Αναπληρωτή αυτού.
Αυτό συνεπάγεται, ότι ο εργοδότης ΜΑΣ, είναι ο Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.
ΔΕΝ πληρωνόμαστε από το υπουργείο ΑΜΕΣΑ ( έμμεσα ναι), οπότε ο Διοικητής του Νοσοκομείου ακολουθεί την ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΥΠΕΡΗΜΕΡΗ  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΣΑΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΑΣ, όπου είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ του ΕΥΘΥΝΗ,
στο  ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ.
Αυτό προκύπτει και στο ότι κάποιοι συνάδελφοι σε άλλα νοσοκομεία, πληρώθηκαν εφημερίες Δεκεμβρίου 2011, εχθές 12/04/12 (Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης)!!!!

Άρα ο ισχυρισμός το ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ.

Ας μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα θα συνεχιστεί, τα «κουρέματα» θα αυξηθούν, οπότε ο ΜΟΝΟΣ δρόμος, είναι η ΣΥΝΕΧΙΣΗ της ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ, στην ουσιαστική της μορφή.
Να  μην γινεται χειρόγραφη ή ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ICD10, δεν θα γίνονται τακτικά ιατρεία και χειρουργεία, προγραμματισμένες εξετάσεις, δεν θα χορηγούνται γνωματεύσεις. Θα αντιμετωπίζονται πλήρως όλα τα επείγοντα περιστατικά (προσωπικό ασφαλέιας οι έχοντες ενεργό εφημερία) και θα εξυπηρετούνται τα σοβαρά χρόνια περιστατικά με κριτήριο το συμφέρον των ασθενών.
ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ!!!
Και παρουσία όλων ΜΑΣ, έξω από τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ με τις ποδιές μας και ανάρτηση πανώ, αφίσας,για ενημέρωση των πολιτών.
Για τους  ειδικευόμενους δε, προσωπικά θα πρότεινα, ακόμη και ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ (αφού οι ειδικευόμενοι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ) !!!!!!
Δεν θέλω να θέσω θέμα διαχωρισμού, στον σύλλογο, αλλά ΜΟΝΟ έτσι πιστεύω , πως θα «λειτουργήσει» ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η επίσχεση και θα υπάρξει ποιό οργανωμένη και σε σωστή κατεύθυνση, κινητοποίηση.
Γιατί το «γρανάζι» της μηχανής που λέγεται Ε.Σ.Υ, είμαστε εμείς οι ειδικευόμενοι και το σύστημα, πορεύεται στηριζόμενο, στη δική μας φιλοτιμία και υπερπροσπάθεια. 

Έτσι ώστε την επομένη των εκλογών, αλλά και την συγκρότηση της οποιασδήποτε κυβέρνησης, να είναι από τα πρώτα θέματα συζήτησης, το δικό μας πολύπαθο θέμα.

ΕΠΕΙΔΗ λοιπόν , με τις αντίξοες εργασιακές συνθήκες του Ε.Σ.Υ(γνωστές: έλλειψη προσωπικού ιατρικού και νοσηλευτικού, έλλειψη σε βασικά νοσοκομειακά υλικά και φάρμακα, μη καταβολή των δεδουλευμένων και υπό-αμοιβές), η άσκηση της Ιατρικής έχει αρχίσει και γίνεται επισφαλής τόσο για την υγεία των πολιτών, όσο και για την δική μας,
ΕΠΕΙΔΗ σαν κλάδος δεν έχουμε κανένα άλλο μέσο πίεσης στα χέρια μας,
ΕΠΕΙΔΗ το αναφαίρετο δικαίωμα όλων για Δημόσια Υγειονομική Περίθαλψη κοντεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο,
ΕΠΕΙΔΗ οι ιθύνοντες κωφεύουν και μας αντιμετωπίζουν ως είλωτες, προσπαθώντας μάλιστα και να εκφοβίσουν συναδέλφους(βλέπε Γιαννιτσά-Έδεσσα,έγγαφα 4ης & 5ης ΥΠΕ) με παλιομοδίτικες πρακτικές,
ΕΠΕΙΔΗ δεν ανεχόμαστε άλλο να υποτιμούν την νοημοσύνη μας
ΕΠΕΙΔΗ δεν είμαστε ούτε «λαμόγια», ούτε «φακελάκηδες μεγαλογιατροί»

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ Ε.Σ.Υ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ……(απευθύνομαι προς ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ)
Ταλαιπωρημένοι,  Αγαναχτισμένοι και Υπαμειβόμενοι Έλληνες πολίτες

ΔΕΝ θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε κανέναν άρρωστο συνάνθρωπο μας
ΔΕΝ μπορούμε όμως άλλο να ανεχόμαστε την υποβάθμιση της αξιοπρέπειας μας.
Ζητάμε την κατανόηση και την συμπαράσταση των πολιτών


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ


Παγωνίδης Ε. Δημήτριος
Ειδικ/νος ιατρός Χειρ/κής Ορθοπαιδικής
Πρόεδρος (ακόμη) Συλλόγου Ειδικευομένων & Αγροτικών Ιατρών Ν.Πιερίας