Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Με πρωτοβουλία τού δημάρχου Γερμασόγειας Κύπρου και του εκεί δημοτικού συμβουλίου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και ρούχα για κάποιους από τους δημότες.



ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
* ΔΗΜΑΡΧΟΣ Α.ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ: ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!».
* ΑΝ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ. ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ»

Με πρωτοβουλία τού δημάρχου Γερμασόγειας Κύπρου και του εκεί δημοτικού συμβουλίου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και ρούχα για κάποιους από τους δημότες τού δήμου Δίου-Ολύμπου που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, συγκεντρώθηκαν όμως και χρήματα (περίπου 8.000 ευρώ) που θα δοθούν σε σχολεία τού δήμου.

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Γερμασόγειας Ανδρέας Γαβριηλίδης επικοινώνησε με τον αν. δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Φαρμάκη και του ανακοίνωσε την υλοποίηση πρωτοβουλίας που αφορούσε συγκέντρωση υλικού για άπορους δημότες τού δήμου Δίου-Ολύμπου.
Και την Τρίτη 3/4/2012 κατέφθασε στο Λιτόχωρο ένα κοντέινερ με αγαθά που συγκεντρώθηκαν από διάφορους φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες από την Κύπρο. Την αποστολή συνόδευαν ο ίδιος ο δήμαρχος Γερμασόγειας μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Παύλο Παύλου.
ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Τα τρόφιμα και τα ρούχα αποθηκεύτηκαν στον δήμο την Τρίτη 3/4/2012 ενώ την Τετάρτη 4/4/2012, με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Ελευθερίου, ομάδα εθελοντών διαχώρισε τα προϊόντα και κάλεσε Ιερείς τού δήμου να έρθουν και να πάρουν τα προϊόντα προκειμένου να τα διανείμουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη οι Κύπριοι ετοιμάζουν και δεύτερο κοντέινερ με αγαθά, που θα έρθει το προσεχές διάστημα στον δήμο Δίου-Ολύμπου.
Την Τρίτη 3/4/2012 ο αν. δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, υποδέχθηκε τον δήμαρχο Γερμασόγειας Ανδρέα Γαβριηλίδη και τον δημοτικό σύμβουλο Παύλο Παύλου, τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του και του ζήτησε να διαβιβαστούν ευχαριστίες και προς τους πολίτες, προς το δημοτικό συμβούλιο καθώς και προς την Εκκλησία της Κύπρου.
Ευχαριστίες προς τον κ. Γαβριηλίδη εξέφρασαν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Κωτούλης, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Μαρία Ζέρβα, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Σοφία Ζουρζούρα, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη τού δήμου Δίου-Ολύμπου.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ, ΑΝΔΡΕΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ.
Μετά τη συνάντησή του με τον αν. δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, ο κ. Ανδρέας Γαβριηλίδης δήλωσε: «Μέσα στα πλαίσια της εφαρμογής τού πρωτοκόλλου των διδυμοποιημένων αδελφών δήμων Γερμασόγειας Κύπρου και Δίου-Ολύμπου Ελλάδας, όπου σε μια παράγραφο του πρωτοκόλλου λέει ότι οι δυο δήμοι πρέπει να βοηθιούνται, στην παρούσα κατάσταση που βρίσκεται η μητροπολιτική Ελλάδα, ως δήμος Γερμασόγειας έπρεπε να βάλουμε το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων.
Οι δημότες τής Γερμασόγειας ανταποκρίθηκαν και αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία που πήραμε ως δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε εδώ τους δημότες του Δίου-Ολύμπου. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσφέρουν απλόχερα και σε είδος αλλά και σε χρήμα και σήμερα είμαστε εδώ για να δώσουμε και τα υλικά αγαθά αλλά και τα χρήματα στους αδελφούς μας.
Νομίζω ότι αυτή η κίνησή μας δίνει κουράγιο και ελπίδα στον ελληνικό λαό να νιώσει ότι οι Ακρίτες του ελληνικού κομματιού τής Κύπρου δεν τους ξεχνούν ποτέ.
Εκείνο επίσης που θα ήθελα να προσθέσω είναι να πω σ’ όλο τον κόσμο: «Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα! Η Ελλάδα θα ζήσει και θα ζήσει». Αυτό το μήνυμα θα πρέπει να σταλεί σ’ όλη την Ευρώπη, ώστε να νιώσουν ότι η Ελλάδα είναι εδώ. Υπενθυμίζω δε ότι εμείς οι Κύπριοι συνηθίζουμε να υπενθυμίζουμε, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, κι έναν στίχο με πολύ νόημα:
«Η ρωμιοσύνη εν’ φυλή συνότζαιρη του κόσμου,
Κανένας δεν εβρέθηκεν για να την εξηλείψει
Κανένας, γιατί σκέπει την ‘που τα’ άψη ο Θεός μου.
Η ρωμιοσύνη εν’ να χαθεί, όντας ο κόσμος λείψει»!
Δηλαδή, η ρωμιοσύνη είναι φυλή συνόκαιρη του κόσμου (=είναι φυλή που γεννήθηκε ταυτόχρονα με τη γέννηση του κόσμου). Κανένας δεν μπόρεσε ποτέ να την εξαφανίσει. Αυτό κανένας δεν το μπόρεσε, επειδή τη σκέπαζε ο Θεός μας, από τον ουρανό. Η ρωμιοσύνη θα χαθεί μόνο όταν όλος ο κόσμος καταστραφεί.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ.
Ο αν. δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, σε δικές του δηλώσεις για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς επίσης και για την έλευση του δημάρχου Γερμασόγειας Κύπρου στον δήμο Δίου-Ολύμπου, ανέφερε:
«Θέλω σήμερα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στ’ αδέλφια μας, τους Κυπρίους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αδελφοποιημένο δήμο τής Γερμασόγειας Κύπρου και στον φίλο δήμαρχο Ανδρέα Γαβριηλίδη και σε όλο το δημοτικό συμβούλιο του εκεί δήμου. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους που με αυτή την κίνηση έδειξαν ότι η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει ακόμη πιο δυνατά στην Κύπρο μας.
Μέσα απ’ αυτή την κίνηση την οποία έκαναν οι αδελφοί Κύπριοι, βοηθούν ανθρώπους εδώ που έχουν ανάγκες σε τρόφιμα. Επιπλέον, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν και που σήμερα μας παρέδωσε ο δήμαρχος της Γερμασόγειας, αυτά τα χρήματα θα δοθούν για τις ανάγκες σχολείων τού δήμου μας, ανάγκες που είναι μεγάλες.
Με τα τρόφιμα και τα χρήματα οι αδελφοί μας Κύπριοι έδειξαν ότι Ελλάδα και Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνουν ένα σώμα, μια ψυχή. Η βοήθεια που μας παρέδωσαν θα έλεγα ότι είναι και συμβολική είναι όμως και σημαντική.
Τώρα πια, μια σειρά από αγαθά, μέσω φιλόπτωχων σωματείων και Ιερών Ναών, θα διανεμηθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκες, ενώ, όπως προαναφέραμε, τα χρήματα θα δοθούν για ανάγκες σχολείων. Βέβαια, να πούμε ότι τα σχολεία μας είναι σε καλή κατάσταση, από κει και πέρα όμως οι ανάγκες παραμένουν.
Η κίνηση η οποία έγινε στα πλαίσια αδελφοποίησης που υπάρχει μεταξύ τής Γερμασόγειας Κύπρου και του τ. δήμου Λιτοχώρου, εδώ και χρόνια. Είναι κάτι το οποίο μάς συγκίνησε ιδιαίτερα, γι αυτό και από τα βάθη τής καρδιάς μου θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και τις ευχαριστίες τού δήμου μας. Διότι οι Κύπριοι απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι πραγματικά αδέλφια μας. Να είναι καλά».