Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

Καθημερινά ο πολίτης βιώνει στην Κατερίνη φαινόμενα μικρής ή μεγαλύτερης παραβατικότητας, τα οποία νομίζω ότι είναι στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας να τα ελέγξει και να καταγράψει την παράβαση με το ανάλογο πρόστιμο.
Ως τέτοια αναφέρω μερικά ενδεικτικά: παράνομο παρκάρισμα, παρκάρισμα σε όλο το πεζοδρόμιο ή σε πεζοδρόμια που παρέχουν διευκόλυνση σε ανάπηρους και μαμάδες να περνούν με τα καροτσάκια τους, νερά που πέφτουν από ψηλά απ’ τα λούκια οικοδομών και υγρά κλιματιστικών που στάζουν στα κεφάλια των ανθρώπων, σκουπίδια που αφήνονται εκτός κάδων, αυτοκίνητα παρατημένα από τον ιδιοκτήτη τους επί μήνες στο δρόμο χωρίς πινακίδες και άλλα.

Γι’ αυτό το τελευταίο θυμάμαι ότι είχαν υποσχεθεί από το Δήμο Κατερίνης ότι, μόλις διαπιστώνουν παρόμοια φαινόμενα, θα έβαζαν ένα προειδοποιητικό σημείωμα και μέσα σε χρονικό διάστημα 30-40 ημερών θα το απομάκρυναν. Αμ δε! Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας έχει τουλάχιστον πέντε μήνες παρατημένο – μην πω και παραπάνω – και δεν έχουν βάλει ούτε καν κάποιο σημείωμα επάνω. Και να πει κανείς ότι είναι μακριά απ’ το κέντρο της πόλης; Τραπεζούντος και Περδίκα γωνία είναι. 100-200 μέτρα απ’ την πλατεία. Και δεν είναι το μοναδικό! Αν γυρίσει κάποιος την πόλη θα βρει σίγουρα πάνω από δέκα. Τι περιμένουν; Να τους τα υποδείξουν οι πολίτες κι αυτοί να βολοδέρνουν γύρω-γύρω στην πλατεία;
Ίσως βέβαια οι εντολές που έχουν τα όργανα είναι να γράφουν το παράνομο παρκάρισμα γύρω απ’ την πλατεία, τραπεζοκαθίσματα και καμιά ηχορρύπανση στα μαγαζιά του πεζόδρομου και τίποτε άλλο. Μα γι’ αυτά δε χρειαζόταν ολόκληρη Δημοτική Αστυνομία! Δυο τρεις υπάλληλοι με βάρδιες ήταν αρκετοί να λυθεί το ζήτημα.
Ο Δήμος ας πάρει επιτέλους μια απόφαση για το αν χρειάζεται ή όχι τη Δημοτική Αστυνομία κι ας δώσει περισσότερες αρμοδιότητες ή αλλιώς ας τους απολύσει.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ