Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Δέκα περίπου λεπτά μετά τις 20.30 ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέβηκε στην εξέδρα και ξεκίνησε την ομιλία του στην πόλη της Θεσσαλονίκης.


Στην πλατεία Αριστοτέλους υπήρχε πλήθος κόσμου που έδινε το δικό του μήνυμα, με συνθήματα και σημαίες.
alt"Ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς, ο δρόμος ανήκει στην αριστερά". "Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, με την αριστερά ενότητα και πάλι" είναι τα συνθήματα που κυριαρχούσαν.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης προμήνυμα νίκης και
ανατροπής και σημείωσε πως κατάλαβε γιατί ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και η
πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήθελε να παραχωρήσει την πλατεία
Αριστοτέλους. «Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Μπουτάρης, δεν ήθελε να μας παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους, για τη σημερινή μας κυβέρνηση. Συγκέντρωση, ήθελα να πω, κυβέρνηση, από Δευτέρα», είπε ο κ.Τσίπρας, εξηγώντας το…σαρδάμ που έκανε. «Μόνο εμείς μπορούμε να γεμίσουμε με κόσμο την πλατεία Αριστοτέλους. Μόνο η αριστερά μπορεί να γεμίζει πολλές πλατείες και να δίνει μήνυμα αισιοδοξίας, να βγει στους δρόμους και να μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο με τον κόσμο», εξήγησε.

 
Ο κ. Τσίπρας, είπε ότι το δίλημμα είναι σαφές. «Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια. Μνημόνιο ή δημοκρατία; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή Αριστερά που θα ακυρώσει το μνημόνιο», ενώ επισήμανε πως μια αριστερή κυβέρνηση, μπορεί να διώξει το μνημόνιο. «Από Δευτέρα, θα σταματήσετε να βάζετε χέρι στο μέλι. Το πάρτι της μίζας τελείωσε. Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα από την ανατροπή του μνημονίου, αλλά οι τοκογλύφοι», είπε απευθυνόμενος στο σύστημα της διαπλοκής.
«Από Δευτέρα, θα έχουμε λαϊκή κυριαρχία. Εμείς θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του λαού και της κοινωνίας και δε θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη του λαού», σημείωσε, ενώ ακουγόταν το σύνθημα: «Εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, με την αριστερά, ενότητα και πάλι».
 
Τελευταία Ενημέρωση (Σάββατο, 05 Μάιος 2012 01:22)