Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση Νέας Δημοκρατίας Ομιλία Προέδρου κ. Μόσχου Γιαλένιου


Απομένουν 34 περίπου ώρες για την έναρξη της διαδικασίας των εκλογών της 6ης Μαΐου. Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της κρισιμότερης ίσως εκλογικής αναμέτρησης της Μεταπολίτευσης. Και αυτό γιατί σ' αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται τόσο το μέλλον των κομμάτων. Αυτό κυρίως που κρίνεται είναι το μέλλον της πατρίδας μας και η πορεία που αυτή θ' ακολουθήσει στην αυγή μιας νέας Μεταπολίτευσης.


Αγαπητοί συμπολίτες,

Δύο ακριβώς χρόνια μετά την είσοδο μας στο Δ.Ν.Τ και την Τρόικα κανείς από εμάς δεν δικαιούται πλέον να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει το πρόβλημα. Σήμερα γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα. Και το πρόβλημα και τις συνέπειές του. Τις νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας. Γι' αυτό λοιπόν σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, εμείς, οι απλοί Έλληνες πολίτες, δεν πρέπει να παρασυρθούμε ξανά από εύκολα λόγια. Από πολιτικά σλόγκαν του στυλ “Λεφτά Υπάρχουν” ή από δημαγωγικές και λαϊκίστικες κορώνες που πατάνε επάνω στο δράμα του Ελληνικού Λαού, χωρίς όμως να προσφέρουν καμία επί της ουσίας διέξοδο. Αντίθετα, το μόνο που κάνουν είναι να τζογάρουν στην απελπισία της κοινωνίας.
Ακούω το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλούς “ειδήμονες”, τόσο της πολιτικής, όσο και της δημοσιογραφίας, να προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να οδηγήσουν αυτές τις εκλογές στο πολιτικό δίλημμα της επιλογής των κομμάτων με βάση τη δήθεν μνημονιακή ή αντιμνημονιακή ρητορική τους. 
Επιτρέψτε μου να σας πω, αυτή η προσπάθεια, αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, μέγιστη πολιτική απάτη και συντεταγμένο σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινωνίας.
Το να βάζεις το κεφάλι σου στην άμμο και να μην βλέπεις τον κίνδυνο που έρχεται, δεν ονομάζεται πολιτική. Ονομάζεται στρουθοκαμηλισμός.
Η αλήθεια, φίλες και φίλοι, είναι μία και δεν αλλάζει, ούτε παραγράφεται.
Η Πατρίδα μας μπήκε στο Δ.Ν.Τ το Μάιο του 2010, με απόλυτη ευθύνη αλλά και επιλογή, τόσο του κυρίου Παπανδρέου, όσο και του κυρίου Βενιζέλου αλλά και των υπολοίπων κομμάτων που το στήριζαν. Η πατρίδα μας μπήκε στο Δ.Ν.Τ και μετατράπηκε ένα τεράστιο μέρος του χρέους της, από χρέος σε ιδιώτες, σε χρέος απέναντι σε λαούς και κυρίαρχα κράτη. Αυτή είναι η αλήθεια. 

Η υπεύθυνη, λοιπόν, πολιτική στάση σήμερα, δεν είναι να βγάζεις άναρθρες κραυγές. Είναι να παρουσιάσεις ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό σχέδιο και να έχεις την πολιτική βούληση και το σθένος να το υλοποιήσεις. Στόχος, να βγει η χώρα μας όσο γίνεται γρηγορότερα από τη μέγγενη του Δ.Ν.Τ και με μικρότερο δυνατό κόστος. Γιατί μη γελιέστε. Ούτε ο χρόνος, ούτε το κόστος είναι δεδομένα. Τις τελευταίες εβδομάδες ακούτε τους πάντες. Τα σχέδια τους, τα πλάνα τους, το όραμά τους. Η ωμή πραγματικότητα είναι μία.
Ο μόνος που έχει συνολική αντίληψη του προβλήματος, ο μόνος που δεν παίζει ούτε με την τύχη της πατρίδας αλλά ούτε με την αγωνία της κοινωνίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.
Γι' αυτό λοιπόν, ας συσπειρωθούμε δίπλα του. ΟΛΟΙ. Ασχέτως πολιτικής προέλευσης. Ανεξάρτητα του τι ψηφίζαμε στο παρελθόν. Ας συσπειρωθούμε δίπλα του για να αρχίσουμε ξανά, με δουλειά, σχέδιο, αξιοπρέπεια και ελληνική υπερηφάνεια, να χτίζουμε την πατρίδα που μας αξίζει. Την ΕΛΛΑΔΑ που μας αξίζει.
Ας του δώσουμε τη δύναμη και την καθαρή εντολή να τα ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ.

Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλων για τη συγκινητική, πραγματικά, σημερινή σας παρουσία. Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί δώσατε μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και πολιτικής σταθερότητας.
Κυρίως όμως θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του ανθρώπου που κρατάει στιβαρό στα χέρια του, το τιμόνι της παράταξης. Του ανθρώπου που σε λίγες ώρες, με τη βοήθεια του Θεού, θα κρατάει στα χέρια του το τιμόνι της Ελλάδας.     
Του Πρόεδρου μας και αυριανού Πρωθυπουργού. Του Αντώνη Σαμαρά.