Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ενίσχυση του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» και της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ»

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΧΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΧΑΡΑ ΣΕ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Χρήματα για την ενίσχυση της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» στην Κατερίνη προσέφεραν μαθητές τού 1ου δημοτικού σχολείου τής πόλης στον πρόεδρο του συλλόγου ορφανών παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», Χάρη Αναστασίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό.
Συγκεκριμένα, μαθήτριες και μαθητές τής Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης τού σχολείου συγκέντρωσαν χρήματα για να τα προσφέρουν στην πρώτη, και μέχρι σήμερα μοναδική στην Ελλάδα, ΣΤΕΓΗ ΠΑΙΔΙΟΥ «ΑΓΚΑΛΙΑ» η οποία λειτουργεί όχι σαν ίδρυμα αλλά με τη μορφή της οικογένειας. Τον φάκελο με τα χρήματα παρέδωσε μαθητής της ΣΤ’ 2 τάξης, Δημήτρης Παγωνίδης, με την παρουσία του διευθυντή του σχολείου κ. Τσακιρίδη, της υποδιευθύντριας κ. Φλώρας Σορώτου καθώς και άλλων εκπαιδευτικών.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» ΧΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Ο κ. Αναστασίου αφού ευχαρίστησε τα παιδιά για την ευγενική τους χειρονομία, τους είπε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ σημαντικό από μικρή ηλικία να μαθαίνουμε για τη χαρά που μπορούμε να πάρουμε και να δώσουμε όταν συμπαραστεκόμαστε σε συνανθρώπους μας και ειδικά σε παιδιά. Χαιρόμαστε που εσείς ήδη το έχετε κάνει με τη βοήθεια των δασκάλων σας και των γονιών σας».
Ο πρόεδρος του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» περιέγραψε, με λίγα λόγια, το πώς ιδρύθηκε ο σύλλογος, όταν πριν από 60 χρόνια σε ένα ορφανοτροφείο στη συνοικία των «Ευαγγελικών» κάποια ορφανά παιδιά μεγάλωσαν εκεί, όπως και ο ίδιος ο κ. Αναστασίου, και το 1994 κάποια από αυτά τα μεγάλα πλέον παιδιά, ώριμοι πια, ίδρυσαν τον σύλλογο.
Ανέφερε ότι ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», μέχρι σήμερα, χωρίς να έχει καμία κρατική επιχορήγηση αλλά μόνο με τις εισφορές μελών και φίλων, έχει βοηθήσει πάνω από 1.000 απροστάτευτα παιδιά μέσω τριών προγραμμάτων (οικονομικό πρόγραμμα, πρόγραμμα με τρόφιμα κάθε Πέμπτη, πρόγραμμα βοήθειας σε φοιτήτριες και φοιτητές).
Υπογράμμισε δε ότι ο σύλλογος έλαβε την απαραίτητη άδεια και ίδρυσε το 2010 μια στέγη για παιδιά, την «ΑΓΚΑΛΙΑ». Πρόκειται για μια νέα μορφή διαβίωσης απροστάτευτων παιδιών, που δεν έχει καμία σχέση με ίδρυμα, είναι δηλαδή μια κανονική οικογένεια που αποτελείται από τέσσερα πρώην απροστάτευτα παιδιά τα οποία τα φροντίζει μια κυρία η οποία διαμένει στο σπίτι αυτό όπως θα έκανε και μια φυσική μητέρα. Γι αυτό και τα παιδιά αυτά τη φωνάζουν «μαμά» αλλά και εκείνη φροντίζει τα παιδιά όπως μια φυσική μητέρα.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ «ΑΓΚΑΛΙΑΣ»
Η μητέρα αυτή, η κ. Γιώτα, που ήταν παρούσα στην εκδήλωση του 1ου δημοτικού σχολείου, μίλησε στα παιδιά για την εμπειρία της στη ΣΤΕΓΗ ΠΑΙΔΙΟΥ «ΑΓΚΑΛΙΑ» έχοντας μαζί της και τον μικρό Στράτο, ένα τρίχρονο παιδί, που διαμένει μαζί της και μαζί με άλλα τρία παιδιά στην ίδια στέγη. Μάλιστα, ο μικρός Στράτος έζησε και μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αφού πέρα από την αγάπη που ένιωσε εκεί, δέχθηκε και κάποια δωράκια από μαθήτριες και μαθητές τού σχολείου.
Ο κ. Αναστασίου εξήγησε, επίσης, στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς τους ότι η λειτουργία της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» πέρα από την κρατική άδεια που διαθέτει, είναι υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο των αρμοδίων αρχών. Επιπλέον δε, τα πρώην απροστάτευτα παιδιά διαβιούν εκεί ύστερα από Εισαγγελική εντολή ενώ οι Δικαστικές Αρχές έχουν αφαιρέσει, για πολύ σοβαρούς λόγους, την επιμέλεια αυτών των παιδιών από τους φυσικούς τους γονείς και την έχουν αναθέσει στον «ΒΕΝΙΑΜΙΝ».
Τέλος, ο πρόεδρος του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» προσκάλεσε μαθητές και εκπαιδευτικούς να επισκεφθούν την «ΑΓΚΑΛΙΑ». Από την πλευρά τους οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του σχολείου έδειξαν ενδιαφέρον γι αυτή την προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους τού «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» και συζήτησαν με τον κ. Αναστασίου τρόπους βοήθειας της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» στο μέλλον.