Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης! Ο Μπουτάρης βάρεσε το χέρι στο…έδρανο και διακόπηκε η συνεδρίαση! (βίντεο)

Πρόεδροι και μέλη του επαγγελματικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και διαμαρτυρήθηκαν για το ξήλωμα των ενδεικτικών επιγραφών στα καταστήματά τους, αλλά και για τα πρόστιμα που «μοιράζει» ο δήμος σε όσους δεν συμμορφώνονται.

Όπως είπαν, οι επαγγελματίες που μίλησαν στο ΔΣ, η πλειονότητα των επιχειρηματιών αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα λειτουργικά έξοδα, οι καταναλωτές πλέον δεν περνούν παρά μόνον έξω από τις προθήκες των καταστημάτων και ο δήμος πιέζει για απομάκρυνση των πινακίδων, σαν να μην αντιλαμβάνεται ποια είναι η πραγματική κατάσταση της οικονομίας.

Οι αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις, φάνηκαν να συμφωνούν με τους επαγγελματίες.

Όταν το λόγο πήρε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τα πνεύματα οξύνθηκαν, ενώ διακόπηκε και η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για 15 λεπτά.

Από το 02:47, της ομιλίας του, (όπως θα δείτε στο βίντεο πιο κάτω) ξεκίνησε η ένταση… Ο κ. Μπουτάρης, εξομολογήθηκε ότι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες χαλάνε τις λάμπες για να δημιουργούν διαφορετική ατμόσφαιρα, ενώ είπε μάλιστα πως ρίχνουν χλωρίνη στα δέντρα μπροστά από τα μαγαζιά τους για να φαίνεται η ταμπέλα τους!
Τότε, κάποιος από τους εκπροσώπους των επαγγελματιών διαφώνησε με το δήμαρχο και ο κ.Μπουτάρης του είπε: Αγόρι μου γλυκό, δεν πουλάει η ταμπέλα, πάρτο απόφαση, χτυπώντας το χέρι! «Εγώ δε γεννήθηκα χθες. Από την αγορά έρχομαι. Δεν πουλάει η ταμπέλα», επανέλαβε.

Μετά τη 15λεπτη διακοπή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τα έβαλε με τον Κ.Γκιουλέκα. «Το γεγονός ότι βγήκατε πρώτος βουλευτής στη Θεσσαλονίκη, δε σας δίνει το δικαίωμα να με διακόπτεται», είπε απευθυνόμενος σε αυτόν.

Ο κ.Μπουτάρης, είπε επίσης πως πρότεινε στο εμπορικό σύλλογο, να ανοίγει την αγορά το Σάββατο το απόγευμα. «Παρακαλάω τον εμπορικό σύλλογο, να ανοίξει την αγορά το Σαββάτο το απόγευμα. Πέρα βρέχει. Σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, η αγορά δουλεύει Σαββάτο και Κυριακή», είπε.

Αργότερα, αναφέρθηκε στους «μαυρούκους» και το παραεμπόριο, λέγοντας πως ξεκινάει από το τελωνείο. Μάλιστα, εξομολογήθηκε πως αγοράζει πράγματα από αυτούς. «Εγώ αγοράζω αυτά τα μπιχλιμπίδια των 5 ευρώ από τους μαύρους, για να τους δώσω να φάνε. Αλλιώς θα γίνουν ή κλεφτρόνια ή πρεζόνια».

Και κατέληξε…πως το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι οι πινακίδες. «Πρέπει να αναπτύξουμε την αγορά. Να δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να το κάνουμε αυτό».