Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

«ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.





ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, Α.ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ, ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ.
* «ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ».
* Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ»

Έναν στίχο του εθνικού ποιητή, Διονύσιου Σολωμού, υπενθύμισε ο δήμαρχος Γερμασόγειας, Ανδρέας Γαβριηλίδης, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα ενότητας προς όλους τους Έλληνες πολιτικούς αλλά και τους πολίτες: «Όσοι μισούνται ανάμεσά τους, δεν τους πρέπει η ελευτεριά», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «οι μέρες που περνά ο ελληνισμός και ειδικά με την πολιτική στην Ελλάδα, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, θα πρέπει να γίνουν όλοι μια γροθιά για να σωθεί η Ελλάδα».

Η ομιλία του κ. Γαβριηλίδη έγινε στο Λιτόχωρο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ χορωδιών που διοργάνωσε η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης». Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη του φεστιβάλ ο Κύπριος δήμαρχος κλήθηκε από τον αν. δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Φαρμάκη, να έρθει στο βήμα και στη συνέχεια να τιμηθεί στο πρόσωπό του το δημοτικό συμβούλιο και οι κάτοικοι της πόλης Γερμασόγειας.
Την τιμή που αποδόθηκε στον δήμαρχο Γερμασόγειας είχε αποφασίσει σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Δίου-Ολύμπου, επειδή πρόσφατα οι κάτοικοι της Γερμασόγειας, μετά από πρωτοβουλία του κ. Γαβριηλίδη, συγκέντρωσαν τρόφιμα, ενδύματα και χρήματα τα οποία και έφεραν στο Λιτόχωρο. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκαν τα λεγόμενα «δέματα αγάπης» τα οποία πρόσφεραν σε 476 δημότες του Δ.Δίου-Ολύμπου που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
Μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου ο κ. Γαβριηλίδης ανέφερε: «Εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτών της Γερμασόγειας σάς μεταφέρω έναν εγκάρδιο και θερμό χαιρετισμό. Είμαι πολύ συγκινημένος διότι βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους που νιώθω κι εγώ μέρος αυτής της κοινωνίας, νιώθω κι εγώ ως σαρξ εκ της σαρκός τού αδελφού δήμου Δίου-Ολύμπου.
Εμείς σαν αδελφοί Γερμασογείτες δεν κάναμε τίποτα, είχαμε υποχρέωση να πράξουμε το καθήκον μας, κανένας δεν μας το ζήτησε. Το κάναμε διότι το νιώθαμε. Διότι είμαστε αδέλφια, είμαστε οι Ακρίτες τού ελληνικού νότου. Είμαστε Κύπριοι αλλά πρώτα είμαστε Έλληνες.
Ο εθνικός μας ποιητής, Διονύσιος Σολωμός, έχει γράψει στον εθνικό ύμνο το εξής: «Όσοι μισούνται ανάμεσά τους, δεν τους πρέπει η ελευτεριά»! Οι μέρες που περνά ο ελληνισμός και ειδικά με την πολιτική στην Ελλάδα, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, θα πρέπει να γίνουν όλοι μια γροθιά για να σωθεί η Ελλάδα. Και πάνω απ’ όλα η Ελλάδα. Εμείς πάντοτε οι Ακρίτες του νότου θα είμαστε δίπλα σας. Σας ευχαριστούμε».
Ο ΑΝ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ
Από την πλευρά του ο αν. δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Γερμασόγειας για την πρωτοβουλία του αλλά και για τη χειρονομία των δημοτών της κυπριακής πόλης, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Είναι αλήθεια ότι αυτό που έγινε από τη μεριά των αδελφών μας Κυπρίων ήταν κάτι που σε κάποιους μπορεί να ήχησε παράξενα, διότι, όπως και να το κάνουμε, ο τόπος μας εδώ έχει περήφανους ανθρώπους και ίσως τους κακοφάνηκε που ήρθε η βοήθεια από την Κύπρο, λέγοντας: Γιατί ζητήσατε βοήθεια από την Κύπρο; Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι;
Η αλήθεια είναι ότι δεν ζητήσαμε καμιά βοήθεια. Από μόνοι τους οι Κύπριοι, σαν πραγματικά αδέλφια μας, πήραν αυτή την πρωτοβουλία και μέσω των χρημάτων που έστειλαν αλλά και μέσω των τροφίμων και των άλλων υλικών που έφθασαν εδώ, βοήθησαν ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.
Βέβαια, είναι σαν μια σταγόνα στον ωκεανό αυτή η βοήθεια, σημειολογικά όμως είναι πολύ σημαντική, διότι έδειξε, με τον τρόπο του ότι και ο δήμαρχος Γερμασόγειας και το δημοτικό συμβούλιο αλλά και σύσσωμος, θα ‘λεγα, ο κυπριακός λαός ότι είναι δίπλα μας, είναι κοντά μας, όπως άλλωστε ήμασταν κι εμείς κοντά τους όταν μας χρειάστηκαν. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Εμείς και οι Κύπριοι δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά το ίδιο πράγμα, είμαστε αδέλφια, δίδυμα αδέλφια όπως του αρέσει να λέει ο δήμαρχος της Γερμασόγειας. Και μέσα απ’ αυτή την πρωτοβουλία, θέλω να πιστεύω, σφυρηλατήθηκαν ακόμη περισσότεροι οι σχέσεις μεταξύ μας.
Αδελφέ δήμαρχε, από βάθους καρδιάς, και της δικιάς μου καρδιάς αλλά και όλων των συνδημοτών, ένα μεγάλο «ευχαριστώ», ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σ’ εσένα, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σ’ όλους εκείνους που βοήθησαν, σ’ όλους εκείνους που ήταν δίπλα μας, που είναι δίπλα μας σε τούτες τις δύσκολες στιγμές».
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ «ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΓΑΠΗΣ»
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Ελευθερίου, που ήταν υπεύθυνος για τις διαδικασίες διανομής των δεμάτων αγάπης, ανοίγοντας την τελετή προς τιμήν του δημάρχου Γερμασόγειας, ανέφερε:
«Σήμερα είναι ιδιαίτερη μέρα για τον δήμο μας. Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στις οικογένειες. Η ανεργία, η μείωση μισθών και συντάξεων και το κλείσιμο των επιχειρήσεων έχουν φέρει σε απόγνωση τον κόσμο. Σε πολλές οικογένειες υπάρχει πρόβλημα διαβίωσης, πολλά παιδιά υποσιτίζονται και αυτό είναι τραγικό.
Όμως αυτή η κρίση έκανε και ένα καλό, έφερε τους ανθρώπους πιο κοντά. Η αλληλεγγύη που πριν την κρίση, είχε χαθεί, επανήλθε στις καρδιές μας. Όπως μου έλεγε ένας διευθυντής σούπερ μάρκετ, βλέπει φτωχούς ανθρώπους των 700 ευρώ να μπαίνουν στο κατάστημα για να αγοράσουν τρόφιμα και κάποια από αυτά να τα ρίχνουν στο καλάθι της αλληλεγγύης.
Πριν από έναν μήνα περίπου, ένα κοντέινερ έφτασε από την Κύπρο με τρόφιμα και ρούχα που μοιράστηκαν σε 476 οικογένειες του δήμου. Γι αυτή την αλληλεγγύη που έδειξαν σήμερα οι αδελφοί μας Κύπριοι από τη Γερμασόγεια, θα τους τιμήσουμε στο πρόσωπο του δημάρχου τους και αδελφού μας Ανδρέα Γαβριηλίδη».