Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο Εμπόριο, τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μάη έδωσαν μια γερή γροθιά στο σάπιο πολιτικό σύστημα, στην αστική τάξη και σ’ όλα τα κόμματά της, στους κάθε είδους «σωτήρες» και επίδοξους διαχειριστές του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού. Εκφράστηκε και αποτυπώθηκε η επίδραση του τεράστιου κύματος αγώνων, των απεργιών και των καταλήψεων, της γενικευμένης ανυπακοής και των εξεγερσιακών διαδηλώσεων. Η χωρίς προηγούμενο προεκλογική τρομοκρατία από την χούντα της συγκυβέρνησης και τα κόμματα της χρεοκοπίας («ευρώ ή δραχμή», «θα γίνουμε Βόρεια Κορέα», «δεν θα υπάρχουν γάλατα στα ράφια, δεν θα έχουμε ψωμί και πετρέλαιο»!) όχι μόνο δεν έπιασε τόπο, αλλά οδήγησε στην εκλογική και πολιτική τους συντριβή. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα γύρισαν την πλάτη σ’ αυτά τα εκβιαστικά, φασιστικά διλήμματα και απειλές.

Μπαίνουμε σε ανοιχτή και ίσως παρατεταμένη κυβερνητική κρίση,που δείχνει την εξαιρετική αδυναμία του πολιτικού συστήματος να σταθεροποιηθεί,έστω και προσωρινά, για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. Όλα βρίσκονται στον αέρα: τα μνημόνια, οι δανειακές συνθήκες, τα βάρβαρα μέτρα τους, οι πολιτικές της υποτέλειας… και ακόμη «η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και του ευρώ», δηλ. βασικοί πυλώνες του αστικού καθεστώτος στην Ελλάδα.

Η χαρά, η ανάταση, οι ελπίδες είναι δίκαιες,για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, και τη νεολαία, που θέλουν μια ανακούφιση ή απαλλαγή από τις Μνημονιακές δυνάμεις και πολιτικές της καταστροφής. Όμως,κανένα εκλογικό αποτέλεσμα και αναμέτρηση δεν μπορεί να σταματήσει την χρεοκοπία και κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού, την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας καθημερινά (η επίσημη ανεργία έφτασε το 21,7%και στους νέους (15-24 χρονών) αγγίζει το 54%), την ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου, την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, τον Αρμαγεδώνα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, αν δεν πάρουμε οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια μας με μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ

ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Καμία κυβέρνηση, ιδιαίτερα από δυνάμεις, που είναι έτοιμες για κάθε κωλοτούμπα και συμβιβασμό με την ΕΕ ή τους καπιταλιστές και που δεν θέλουν να θίξουν τα «ιερά και όσια»του συστήματος, δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Καμία διέξοδος επίσης δεν υπάρχει με τις οποιεσδήποτε διασπαστικές και σεχταριστικές πολιτικές, των ξεχωριστών απεργιών, συγκεντρώσεων κλπ, στο όνομα κάποιας «καθαρότητας». Όπλα μας είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη και οι αγώνες.

Μόνη λύση και διέξοδος είναι οι εργαζόμενοι και η νεολαία να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, στη ριζοσπαστικοποίηση που απλώνεται στην ελληνική κοινωνία, στην αναζήτηση για κάτι ριζικά διαφορετικό. Να οργανωθούμε, στα Σωματεία μας, να στήσουμε παντού Επιτροπές Αγώνα ή Επιτροπές Δράσης για την καταγγελία και κατάργηση των Μνημονίων και όλων των βάρβαρων μέτρων, για τη διαγραφή του χρέους – και να εξαπολύσουμε ένα νέο κύμα αγώνων, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στην πλατεία συντάγματος και σε όλες τις πλατείες, να οργανώσουμε εμείς οι ίδιοι τους δικούς μας αγώνες, για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις:

· Άμεση κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης,των βάρβαρων μέτρων

· Διαγραφή του Χρέους

· Έξω από Ευρώ και Ε.Ε. ― Όχι στους εκβιασμούς «ευρώ ή χρεοκοπία και δραχμή»

· Εθνικοποίηση των τραπεζών και τομέων-κλειδιά της οικονομίας με Εργατικό-Κοινωνικό Έλεγχο

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο Εμπόριο, η «Αντεπίθεση στο Εμπόριο» είναι μέρος της «Αντεπίθεσης των Εργαζομένων», της συνδικαλιστικής παράταξης - δύναμης που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί μέσα από άμεσους, αποφασιστικούς και δυναμικούς αγώνες και κινητοποιήσεις να ανοίξει και να δείξει τον δρόμο της νίκης για τους εργαζόμενους. Οι αγώνες στο εστιατόριο banquet, στα Applebees, στα Goodys, στα ζαχαροπλαστεία Χατζή, στα φροντιστήρια Σύστημα, στου Πεχλιβανίδη, στου Μπαχαράκη και αλλού, αποτέλεσαν και αποτελούν παραδείγματα για το πώς πρέπει να παλεύουμε και να νικάμε. Για να υπερασπίσουμε κάθε θέση εργασίας και κάθε δικαίωμα χρειάζεται πλέον αποφασιστικούς,μαχητικούς και αυτο-οργανωμένους αγώνες. Χρειάζεται να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο του από τα πάνω ή του δια αντιπροσώπων συνδικαλισμού, του συμβιβασμού αλλά και της αναβλητικότητας έως τη στιγμή που θα αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ο μοναδικός δρόμος για να σώσουμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας αλλά και την ίδια την κοινωνία από τον Αρμαγεδώνα της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μας ετοιμάζουν οι καπιταλιστές, οι εργοδότες μας, οι αστικές κυβερνήσεις, η ΕΕ και οι κάθε λογής δανειστές και τραπεζίτες είναι οι πιο άμεσοι, αποφασιστικοί και ανυποχώρητοι αγώνες και το κλειδί ή το κρίσιμο σημείο για αυτό είναι το θέμα της άμεσης/ενεργητικής συμμετοχής του καθενός στην οργάνωση αυτών των αγώνων. Με επιτροπές αγώνα μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, με επιτροπές αγώνα σε κάθε μαγαζί, επιχείρηση, στον Φωκά, στα Hondos,στα Public, στα Metropolis, στα ΚΟΥ – ΚΟΥ, στα Carrefour, στα ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ και παντού να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια, να ενωθούμε, να συντονιστούμε και να δράσουμε μαζί. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Έτσι θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς,έτσι θα αντιμετωπίσουμε την λυσσασμένη επίθεση των εργοδοτών, έτσι θα δυναμώσουμε το Σωματείο μας και τη φωνή μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο Εμπόριο, στηρίξτε την «Αντεπίθεση στο Εμπόριο» και την «Αντεπίθεση των Εργαζομένων», για να οικοδομήσουμε μια νέα αγωνιστική και ταξική δύναμη,για να βγούμε νικητές στην σκληρή, ανελέητη σύγκρουση που ανοίγεται μπροστά μας, για να ανοίξουμε τον δρόμο στην οριστική ανατροπή και την ριζική διέξοδο από την κρίση. Για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας με βάση τις ανθρώπινες ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας ενάντια στα αμύθητα κέρδη/πλούτη μιας χούφτας καπιταλιστών, των δανειστών-τοκογλύφων και των τραπεζιτών.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ “ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ στο ΕΜΠΟΡΙΟ ”

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7μμ

ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΙΣΚΡΑ, ΑΜΥΝΤΑ 12, ΕΝΑΝΤΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο Εμπόριο, στηρίξτε-ψηφίστε την «Αντεπίθεση των Εργαζομένων»

(: 2310265730 & 6982268508, e-mail: ergatiki@yahoo.gr