Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Υποσχέσεις για βοηθεια.



-Αναξιόπιστο το REUTERS.
-Κανένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας, από την ευρωζώνη δεν βρίσκεται σε εξέλιξη.

-Υποσχέσεις για βοηθεια.
- Πικραμμένος: Τι μου είπε η Μέρκελ...

Καταρχήν, οι αποφάσεις μετατέθηκαν για τη Σύνοδο του Ιουνίου.
Οσον δε αφορά τη χθεσινή άτυπη Σύνοδο - και όπως προκύπτει από τις συνεντεύξεις Τύπου του προέδρου Ολάντ, των Μπαρόζο - Ρομπάι, αλλά και του Παναγιώτη Πικραμμενου - το γενικό συμπέρασμα είναι ότι : θέλουμε την... Ελλάδα στο ευρώ. Αλλά πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Ο πρόεδρος Ολάντ - αυτό ελέχθη και απο άλλους- υπογράμμισε πως "δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα χωρίς περαιτέρω βοήθεια".
Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τη δυσφορία του για το σενάριο που κυκλοφορούσε το REUTERS, κατά τη διάρκεια της Συνοδου: περί σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη .

Η συνέντευξη Πικραμμένου

Αυτός ο καλός ο άνθρωπος, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος με το που κάθισε στη καρέκλα του , είπε στους δημοσιογράφους " να σας πω κάτι off the record?".
Και ενώ οι κάμερες τον "πυροβολούσαν", το κρατικό κανάλι άλλαξε πλάνο (έδειξε τον Ολάντ) για να... τηρήσει το off the record .
Ο Πικραμμένος, συνόψισε τα όσα είχαμε ακούσει πριν από λίγο, από Ολάντ και Μπαρόζο - Ρομπάι: Δεν θέλουν να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Θα μας βοηθήσουν. Αλλά, θεωρούν αυτονόητο, πως, πρεπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας.
Ο Πρωθυπουργός είπε πως στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με την Μέρκελ, το κλίμα ήταν καλό. Δεν του πε λέξη - ούτε αυτή , ούτε και οι άλλοι- για δημοψήφισμα.
"Το θέμα έχει κλείσει", πρόσθεσε...