Τρίτη 15 Μαΐου 2012

«Ο τόπος γύρω μας καίγεται», είπε ο Μητροπολίτης Άνθιμος


Στην παρατεταμένη ακυβερνησία αναφέρθηκε στην ομιλία του κατά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ακυβέρνητοι».

Με αυτά τα λόγια όπως αναφέρει το... amen.gr ο κ. Άνθιμος κάλεσε εμμέσως τα κόμματα να υπερβούν τις διαφωνίες τους χάριν του καλού της πατρίδας και ζητώντας από τους πιστούς να πιέσουν όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς για να σχηματιστεί Κυβέρνηση.

«Ο τόπος γύρω μας καίγεται», είπε ο Μητροπολίτης Άνθιμος και εκφράζοντας την αγωνία του για το τι μπορεί να συμβεί από την παρατεταμένη ακυβερνησία αναφέρθηκε στην υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων και την προσπάθειά τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ με την ονομασία «Μακεδονία», υπενθύμισε τα σχέδια κάποιων να δημιουργήσουν ζήτημα στην Θράκη ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πιέσεις για το Αιγαίο στην κατεύθυνση της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων.

Θέλουμε Κυβέρνηση, είπε εμφατικά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταβάλει σημαντικές προσπάθειες, με την σοφία και τις γνώσεις του, προς την κατεύθυνση αυτή.