Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

41o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ :





Παρά τη βροχόπτωση,χίλιοι και πλέον θεατές ήρθαν στο αρχαίο θέατρο του Δίου, την Παρασκευή το βράδυ,να απολαύσουν την αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη, ΝΕΦΕΛΕΣ, που παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο.
Ο ήρωας του έργου, ο Στρεψιάδης, ένας απαίδευτος πολίτης,πνιγμένος στα χρέη εξ αιτίας της σπάταλης ζωής του γιού του, αποφασίζει να φοιτήσει στη σχολή του Σωκράτη, για να μυηθεί μεθόδους και να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους δανειστές του και τα δικαστήρια.
Ο Αριστοφάνης στο πρόσωπο του Σωκράτη, σατιρίζει τις προοδευτικές εκπαιδευτικές ιδέες που εισήγαγαν οι σοφιστές στην αρχαία Αθήνα,σε μια εποχή κοινωνικών και ηθικών αναζητήσεων αλλά και έντονων ανακατατάξεων,που τα όρια των ρευμάτων και των ιδεών,βρίσκονται σε σύγχυση. Το νήμα του χθές και του σήμερα, στο συγκεκριμένο αριστοφανικό έργο, συνδέεται τόσο επίκαιρα, όσο ποτέ. Ήταν μια απολαυστική παράσταση που μίλησε απευθείας στο θεατή.
Σίγουρα, τυχεροί όσοι την παρακολούθησαν.
Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Ολύμπου, εισέπραξαν ακόμα μια φορά, πολλά συγχαρητήρια, για τις εύστοχες και ποιοτικές επιλογές τους στο φετινό πρόγραμμα.