Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Απογοητευτική εικόνα με πολλά καθίσματα άδεια!...




Οι Βρετανοί ψάχνουν θεατές με το... δίκανο...
Τα κενά καθίσματα εξακολουθούν να αμαυρώνουν την εικόνα στα περισσότερα γήπεδα των Ολυμπιακών Αγώνων με τους διοργανωτές να αναζητούν τα αίτια αλλά... και τρόπους για να… γεμίσουν τις θέσεις.


Ακόμη και σε αγώνες που θα περίμενε κανείς να γίνεται το αδιαχώρητο, όπως στον αγώνα τένις του Βρετανού Άντι Μάρεϊ, η εικόνα στις κερκίδες ήταν αποκαρδιωτική.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι χορηγοί που εξασφάλισαν εισιτήρια δεν φρόντισαν να τα διαθέσουν, οι τιμές σε αρκετές περιπτώσεις αποδείχτηκαν πολύ υψηλές, αλλά δεν έλειψαν και οι καλοθελητές, αφού βρέθηκαν «μαυραγορίτες» που πωλούσαν εισιτήρια σε πολύ υψηλότερη τιμή από την πραγματική τους σε αγώνες με μεγάλη ζήτηση. Μάλιστα υπάρχουν υποψίες πως τροφοδότες των επιτήδειων ήταν κάποια κράτη που θέλησαν να βγάλουν κέρδος από τα εισιτήρια που δικαιούνταν από τους διοργανωτές.

Πώς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα οι διοργανωτές; Ήδη χθες σε γήπεδα εμφανίστηκαν δυνάμεις του στρατού, όχι για λόγους ασφαλείας, αλλά σαν θεατές, ενώ αναμένεται να διατεθούν εισιτήρια σε σχολεία, ειδικά για τα αγωνίσματα των πρωινών ωρών.

Σημειώνεται πως από τα 8,8 εκατομμύρια εισιτήρια που εκδόθηκαν για όλα τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων, το 8% κατέληξε στα χέρια χορηγών, 12% στις ολυμπιακές επιτροπές των συμμετεχουσών χωρών, 5% για τις ανάγκες της ΔΟΕ και των ΜΜΕ, ενώ 75% πωλήθηκαν στο κοινό.