Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τις πύλες της ανοίγει η 10η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Αγροτικής Τεχνολογίας, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, στο Δημοτικό Γήπεδο Καρίτσας.






Τις πύλες της ανοίγει η 10ηΈκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Αγροτικής Τεχνολογίας, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου2012, στο Δημοτικό Γήπεδο Καρίτσας. Η έκθεση που συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Δίου-Ολύμπου, θα διαρκέσει από τις21- 23 Σεπτεμβρίου 2012, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο22 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7.30 μ.μ. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 17.00-24.00.

Για την έκθεση που πραγματοποιείται για10ησυνεχή χρονιά, παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη τύπου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Δίου- Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου ,την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας. Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, Ευδοκία Γεωργίου- Κίτσιου και ο Ειδικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας,Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος.

Με δικό της περίπτερο θα συμμετέχει στην έκθεση η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου θα προβάλλονται τα αρίστης ποιότητας αγροτικά προϊόντα που παράγει η Πιερική γη αλλά και οι ομορφιές της περιοχής μέσα από το πλούσιο τουριστικό υλικό που θα διανέμεται στους επισκέπτες.

«Αγροτική γιορτή» χαρακτήρισε την έκθεση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, -που όπως επεσήμανε- θα συμβάλει στην ανάδειξη και προώθηση του τοπικού αγροτικού καλαθιού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και κατ΄επέκταση στην ανάπτυξη και τόνωση του αγροτικού τομέα. Όπως, ανέφερε, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από δράσεις, ημερίδες και εκδηλώσεις επιδιώκει να βρίσκεται στο πλευρό του αγρότη, να τον ενημερώνει και να τον στηρίζει.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξέφρασε την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και σύνδεσής του με τον τουρισμό προς όφελος της τοπικής οικονομίας, καθώς -όπως τόνισε- ο δύο αυτοί τομείς αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για την οικονομική ανάταση του τόπου.



Η Σοφία Μαυρίδου απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Πιεριείς αλλά και στους επισκέπτες της Πιερίας να επισκεφθούν την έκθεση προκειμένου να γνωρίσουν τα προϊόντα της περιοχής, το ανθρώπινο δυναμικό και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τον κλάδο.


Στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται μέσω της έκθεσης να προβληθούν τα προϊόντα της Πιερίας, να δοθούν κατευθύνσεις ενασχόλησης με τη γεωργία,να ενημερωθούν όλοι εμπλεκόμενοι για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας εν'όψει της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την περίοδο 2014 – 2020 -με σχετική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου- αλλά και να ψυχαγωγηθούν τόσο οι πολίτες της Πιερίας όσο και οι επισκέπτες του νομού με ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Δίου- Ολύμπου,Γιώργος Παπαθανασίου. Την ίδια ώρα, προσκάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει την έκθεση, που αποτελεί -όπως είπε χαρακτηριστικά- μια αγροτική γιορτή μετά το τέλος των αγροτικών εργασιών,προκειμένου να απολαύσουν οι αγρότες τους καρπούς των κόπων τους.



Την τάση που υπάρχει για στροφή στον πρωτογενή τομέα διαπίστωσε ο
Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης, που προσκάλεσε με τη σειρά του τον αγροτικό κόσμο αλλά και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Πιερία στον κλάδο της γεωργίας, να δώσουν ένα δυναμικό παρών στο πλαίσιο της έκθεσης και να αναδείξουν τη μεγάλη ποικιλία των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της εύφορης Πιερικής γης καθώς και τις υπηρεσίες για τις ανάγκες των αγροτών. Παράλληλα, ο κ. Τσιμήτρης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ, που αναμένεται με ενδιαφέρον από τους αγρότες μέσα από την οποία θα ενημερωθούν, ενώ θα εξαχθούν και σημαντικά συμπεράσματα και από τις προτάσεις των συμμετεχόντων για μια γεωργία παραγωγική αλλά και επικερδής.


Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Ευδοκία Γεωργίου- Κίτσιου, ανέφερε ότι η υπηρεσία εντείνει τις προσπάθειες και το έργο για στήριξη του αγροτικού κόσμου και του αγροτικού εισοδήματος, έχει στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα αλλά κυρίως να δελεάσει -όπως υπογράμμισε-
το νέο κόσμο να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα τη στιγμή που καταγράφεται σημαντικό ενδιαφέρον. Τέλος, σημείωσε ότι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σαν ΄΄ ομπρέλα ΄΄ προστασίας των αγροτών βρίσκεται πιστά στο πλευρό τους και με τη συμμετοχή τους οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν αγαθά και υπηρεσίες και εκτός των ορίων του νομού.