Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

«Κόλαση» στην ΕΡΤ, για τις προσλήψεις...
... με κριτήριο, όχι την αξία, αλλά την κομματική διαπλοκή...
Αναβρασμός επικρατεί αυτή την περίοδο στην ΕΡΤ ανάμεσα στους εργαζομένους που βλέπουν τα εισοδήματά τους και τις παροχές τους να συρρικνώνονται καθημερινά την ίδια ώρα που... οι προσλήψεις «ημετέρων» και μάλιστα με αμοιβές πλουσιοπάροχες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.


Στα πηγαδάκια στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής κυριαρχεί η οργή για την συνεχιζόμενη διγλωσσία της πολιτικής εξουσίας που από τη μία πλευρά περικόπτει μισθούς και συντάξεις και από την άλλη βολεύει τους δικούς της ανθρώπους με διαδικασίες εξπρές.

Στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν ότι είναι απαράδεκτο τα έσοδα της ΕΡΤ από το ανταποδοτικό να διοχετεύονται σε τρύπες του δημόσιου τομέα και την ίδια στιγμή να γίνεται πάρτι προσλήψεων στελεχών, δημοσιογράφων και συμβούλων παντός τύπου με κριτήριο όχι την αξία, αλλά την κομματική διαπλοκή.

Αιχμή του δόρατος για τις οργισμένες αντιδράσεις των εργαζομένων αποτελεί η πρόσληψη της δημοσιογράφου κυρίας Ανθής Σαλαγκούδη, η οποία προσελήφθη ως παρουσιάστρια εκπομπής με αμοιβές 3.500 ευρώ μικτά τον μήνα και η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί πουθενά, ενώ αμείβεται κανονικά. Μάλιστα στην περίπτωση της κυρίας Σαλαγκούδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν παρουσιάζει καμία εκπομπή, αλλά ότι οι «πρόβες» που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν αποδίδουν. Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αυτή τη στιγμή απασχολούνται συνεργεία και στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης προκειμένου να γίνουν «δοκιμαστικά» με την κυρία Σαλαγκούδη, η οποία όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αποδεικνύεται ότι «δεν τα λέει». Να θυμίσουμε ότι η κυρία Σαλαγκούδη είναι κόρη του πρώην υφυπουργού της Ν.Δ. κ. Γ. Σαλαγκούδη. Οι υπεύθυνοι προγράμματος μετά τα αποτυχημένα δοκιμαστικά αναζητούν τώρα άλλη γυναίκα δημοσιογράφο για να ενταχθεί στην πρωινή ενημερωτική ζώνη.