Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Αόρατη η μείωση κατά 50% του δημόσιου χρέους...





Παραμύθι αποδεικνύεται τελικά αυτό που ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ώθησαν τεχνηέντως τον κόσμο να πιστέψει ότι θα γινόταν με το «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που έλαβε χώρα τον Μάρτιο. Ελεγαν ότι θα...

«κουρέψουν» κατά 50% ομόλογα αξίας 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, αφήνοντας τους Έλληνες να νομίζουν ότι έτσι η χώρα μας θα χρωστούσε 100 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα στους ξένους, οπότε το δημόσιο χρέος θα μειωνόταν δραστικά.
Σχεδόν όλοι μάλιστα οι πολίτες σχημάτισαν την εντύπωση ότι με το «κούρεμα» αυτό η Ελλάδα θα απαλλασσόταν από το μισό δημόσιο χρέος της! Δεν το είπε αυτό ρητά κανένας υπουργός, αλλά κανένας δεν ανέφερε ότι -υπάρχει κι άλλο ελληνικό δημόσιο χρέος πέρα από τα 200 δισεκατομμύρια και πολύ περισσότερο κανένας δεν έλεγε ούτε λέξη για τον καλπάζοντα δανεισμό της χώρας. Δια της αποσιωπήσεως δηλαδή ουσιαστικά απέκρυπταν από τον ελληνικό λαό ότι ο μνημονιακός δανεισμός της Ελλάδας ισοφαρίζει ουσιαστικά το διαβόητο «κούρεμα»! Επιπροσθέτως, ουδείς ομολογούσε βεβαίως ότι το... μισό «κούρεμα» θα γινόταν στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και στις ελληνικές τράπεζες, όχι στους ξένους, οδηγώντας μάλιστα το ελληνικό ασφαλιστικό και τραπεζικό σύστημα στη χρεοκοπία!

Τώρα που πέρασε ένα εξάμηνο από το επαίσχυντο «κούρεμα», κυβερνητικοί παράγοντες, οικονομικά ινστιτούτα και ευρωπαϊκοί θεσμοί άρχισαν να «ξεφουρνίζουν» σταδιακά τα αποτελέσματα που αποκαλύπτουν την τραγική αλήθεια για την πορεία του ελληνικού δημόσιου χρέους. Βάσει των στοιχείων της Eurostat της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, το 2011 το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ανήλθε στο 165,3% του ΑΕΠ της. Μετά το «κούρεμα» κατά 53% ομολόγων αξίας σχεδόν 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο κοσμάκης νόμιζε γενικά και αόριστα ότι το δημόσιο χρέος θα είχε πέσει αν όχι στο 80% του ΑΕΠ, το πολύ γύρω στο 100%. Πλανάται πλάνην οικτράν, βεβαίως.

Οι τελευταίες κυβερνητικές και ευρωπαϊκές εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή (και μόνο να χειροτερέψουν μπορούν) είναι ότι στο τέλος του 2012 το ελληνικό δημόσιο χρέος, μετά το κούρεμα κατά 53% των 200 δισ. ευρώ, θα ξεπεράσει το... 166%!!! Με το... αριστουργηματικό «κούρεμα» δηλαδή, αντί να πέσει στο μισό, θα παραμείνει ακριβώς το ίδιο! Μόνο στη μνημονιακή Ελλάδα συμβαίνουν τέτοιες ταχυδακτυλουργίες, με προφανή στόχο την εξαπάτηση της κοινής γνώμης.

Με όλες τις λογιστικές αλχημείες που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου σε συνεργασία με τη Eurostat το τελευταίο τρίμηνο του 2009, μόλις ανέβηκε στην εξουσία ο Γιώργος, μαγειρεύοντας τα στοιχεία και διογκώνοντας τεχνητά το δημόσιο χρέος για να υπαγάγουν την Ελλάδα σε καθεστώς Μνημονίου, το 2009 εμφάνισαν τελικά δημόσιο χρέος 299,7 δισ. ευρώ, ποσοστό 129,4% του ΑΕΠ.

Μετά από δύο χρόνια μνημονιακού καθεστώτος, το εκτόξευσαν στα 355,6 δισ. ευρώ ή 165,3% του ΑΕΠ, στα τέλη του 2011 - πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Στα ίδια επίπεδα θα κινηθεί και φέτος τρίτο χρόνο μνημονιακού καθεστώτος, μετά από δραματική κα¬ταβύθιση των εισοδημάτων και του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, εξαιτίας της καταβαράθρωσης σχεδόν κατά 20% της ελληνικής οικονομίας στη διάρκεια αυτής της ζοφερής μνημονιακής τριετίας.
Με άλλα λόγια, κοντά στο... 200% (!!!) του ΑΕΠ θα είχε εκτινάξει το ελληνικό δημόσιο χρέος η πολιτική που επιτάσσει το Βερολίνο μέσω ΕΕ και τρόικας και υλοποιούν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, αν δεν είχαν κάνει και το «κούρεμα» που κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες της χώρας μας!