Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΜΑΝΕΤΣΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΔΕΣ ΔΕ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ!!! ΒΟΥΤΙΑ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!



Χάρρυ Κλυνν
ΚΟΜΑΝΕΤΣΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΔΕΣ ΔΕ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ!!! ΒΟΥΤΙΑ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Πέρα από τα σχέδια για αγρίους, τα μνημόνια, τις ζητιανιές, τους εκβιασμούς, τα "λόμπι της δραχμής" και τα νταηλίκια, χρειάζεται κυρίως ικανότητα… Κι εσείς Κομανέτση είστε ανίκανοι… ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ!
Νέο πλήγμα, λόγω της... ύφεσης και των περιοριστικών μέτρων, δέχτηκε τον Ιούλιο εφέτος η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, που μειώθηκε περαιτέρω κατά 5%. Ενώ, ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών, που συνδέεται ευθέως με την απασχόληση, συρρικνώθηκε κατά 7,8% - παρά την ελαστικοποίηση στο εργασιακό καθεστώς.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε μείωση 5% τον Ιούλιο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2011, έναντι μείωσης 1,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.
Αυτή η νέα δυσμενής εξέλιξη, οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:
α. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων κατά 2,6%
β. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 7,8%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλε, κυρίως, η πτώση στην παραγωγή δερμάτων και ειδών υπόδησης (47,5%), βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (15,4%), μη μεταλλικών ορυκτών (16,3%), μηχανοκίνητων οχημάτων- ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων (52,5%) και επίπλων (27,2%). Επίσης, συνεχίστηκε η μείωση στην παραγωγή «παραδοσιακών» προϊόντων, όπως τροφίμων (1%), ποτών (7,5%), καπνού (16,2%), κλωστοϋφαντουργικών υλών (15,3%) και ειδών ένδυσης (2,2%).
γ. Στην αύξηση του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού κατά 1,2%, και
δ. Στην αύξηση του δείκτη παροχής νερού κατά 1,3%.
Εξάλλου, ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου- Ιουλίου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Ιουλίου 2011, παρουσίασε μείωση 4,8%, έναντι μείωσης 7,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.