Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ «ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ», ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 1902


Εγκαίνια μόνιμης έκθεσης πινάκων του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη.



ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΘΕΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ «ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ», ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ1902
Στο παλιό αρχοντικό του Γκουντέλια στο Λιτόχωρο θα εκτίθενται πλέον, σε μόνιμη βάση, 125 έργα του Λιτοχωρίτη (εκ μητρός) Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη, εικαστικού καλλιτέχνη διεθνούς φήμης. Πρόκειται για έργα που μέχρι πριν από έναν χρόνο φυλάσσονταν στο Παρίσι. Η συλλογή πινάκων του Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη είναι δωρεά της κ. Islay Grimes, αδελφής της συζύγου του καλλιτέχνη.

Τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 στις 7.00 το βράδυ στο αρχοντικό του Γκουντέλια (έτος ανέγερσης 1902). Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι (τηλέφωνο επικοινωνίας:23520 83 927).
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί ο πρέσβης και ο πρόξενος της Γαλλίας,άνθρωποι του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες (Διονύσης Σαββόπουλος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Κώστας Ζουράρης, Φιλαρέτη Κομνηνού, Πόπη Μοσκώφ, Σοφία Φιλιππίδου,Κώστας Λαχάς, Τζίνα Πολίτη, Φίλιος Στάγκος, Μάκης Τρικούκης, Κώστας Μπλιάτκας, Γιώργος Κακουλίδης, Άββοτ Ζυλ,Κατερίνα Καριζώνη, Χλόη Κουτσουμπέλη, Δ.Μαρωνίτης, Ν.Μέρτζος,Βούλα Πατουλίδου κ.ά.), καθώς επίσης και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της αυτοδιοίκησης στη Βόρεια Ελλάδα.
Χορηγοί των εγκαινίων είναι το ίδρυμα Δ.Πασχάλη καθώς και οι κύριοι Αθανάσιος Δημητρίου, Χρήστος Αντωνέλης, Κώστας Ζαρβιτσάκης και Λεωνίδας Ελευθερίου.