Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στους Μεγάλους Δημιουργούς του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με όχημα την ποίηση, τον στίχο και την σύνθεση παρουσίασε η πολιτιστική ομάδα του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης.




Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στους Μεγάλους Δημιουργούς του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με όχημα την ποίηση, τον στίχο και την σύνθεση παρουσίασε η πολιτιστική ομάδα του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων 100 χρόνια ελεύθερης πόλης και παρουσιάστηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο.

Αγαπημένες συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανού, Μάνου Λοίζου,σε συνδυασμό με απαγγελίες ποιημάτων και στίχων των Γ.Σεφέρη, Οδ.Ελύτη,Ν.Γκάτσου, Κ.Βάρναλη, Ι.Καμπανέλλη,Λ.Παπαδόπουλου, συγκίνησαν και γοήτευσαν το πολυπληθές κοινό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ο οποίος συνεχάρη την πολιτιστική ομάδα του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης για τις πάντα αξιοπρόσεκτες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί.

«Στην συγκεκριμένη συγκυρία μπορούμε να αντιπαρέλθουμε της κρίσης δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η αποψινή εκδήλωση» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χ. Μπρουσκέλης, ενώγια την ταυτότητα της παράστασης μίλησεο Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο οποίος επιμελήθηκε τα κείμενα και την παρουσίαση της εκδήλωσης.


ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Την μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση είχε ο Στέφανος Κουκάρας.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν με σειρά εμφάνισης:

Βιβή Κυριακού
Γιάννης Σαλπιγγίδης
Κώστας Ταούλας
Ηλίας Παπάζογλου
Μελίνα Παπαδοπούλου
Νίκος Χανδόλιας
Πόπη Καρλέτσα
Γιώργος Καρκάλης
Σωτήρης Γραμματικός

Στην ορχήστρα συμμετείχαν οι μουσικοί:Στέφανος Κουκάρας, Σωτήρης Μπέλλης,Δημήτρης Κουτσοχήνας, Πάρης Κουκάρας.

Τα ποιήματα απήγγειλαν οι: Νίκος Χανδόλιας,Σοφία Ρεβυθιάδου, Ελπίδα Περπερίδου,Γιάννης Σιδηρόπουλος.

Τον φωτισμό και τον ήχο επιμελήθηκαν οι ΑΦΟΙ Κοκκινίδη.