καλή συνταγή για ...καλή σάλτσα !!!
Παρακάτω σας δείχνουμε πώς να φτιάξετε
φρέσκια σάλτσα ντομάτας, για να την χρησιμοποιήσετε σε σάλτσες για μακαρόνια,
και πολλά άλλα.
Μαζέψτε όσες περισσότερες ντομάτες μπορείτε. Δεν μας πειράζει το είδος τους ή το πόσο ώριμες είναι. Χαράξτε τις κορυφές τους σε σχήμα Χ, και ρίξτε τις ντομάτες σε.. .....
έχω την εντύπωση οτι δεν με παρακολουθείτε και χαζεύετε αλλού ...
περιμένατε τίποτε άλλο !!!
εγω για συνταγή σας είπα...πονηρουλιδες!!!
Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα από τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και ζουλώντας αφαιρούμε τους σπόρους. Τις ψιλοκόβουμε. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν τ’ ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα πιέζοντας να λιώσουν οι ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση προς το τέλος του βρασμού. Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 μέρες, αεροστεγώς κλεισμένη ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για τρεις μήνες.
Μαζέψτε όσες περισσότερες ντομάτες μπορείτε. Δεν μας πειράζει το είδος τους ή το πόσο ώριμες είναι. Χαράξτε τις κορυφές τους σε σχήμα Χ, και ρίξτε τις ντομάτες σε.. .....
έχω την εντύπωση οτι δεν με παρακολουθείτε και χαζεύετε αλλού ...
περιμένατε τίποτε άλλο !!!
εγω για συνταγή σας είπα...πονηρουλιδες!!!
Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα από τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και ζουλώντας αφαιρούμε τους σπόρους. Τις ψιλοκόβουμε. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν τ’ ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα πιέζοντας να λιώσουν οι ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση προς το τέλος του βρασμού. Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την υπόλοιπη τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 μέρες, αεροστεγώς κλεισμένη ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για τρεις μήνες.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ