Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ Ε.Κ.Α.Β. ΠΙΕΡΙΑΣ





ΠΡΟΣ:
1) Βουλευτές Νομού Πιερίας
2) Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
3) Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας
4) Δήμαρχο Δ. Κατερίνης
5) Δήμαρχο Δ. Δίου-Ολύμπου
6) Δήμαρχο Δ. Πύδνας-Κολινδρού

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ Ε.Κ.Α.Β. ΠΙΕΡΙΑΣ
Με αφορμή τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα την επίσχεση εργασίας στην όποια βρίσκονται όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πανελλαδικά γιατη μη εμπρόθεσμη καταβολή των εξαιρέσιμων, υπερωριών και φύλλων πορείας μας (τα οποία, ως γνωστό, συνιστούν τακτικές αποδοχές). 

Τα ως άνω χρηματικά ποσά αποτελούν ουσιώδες στοιχείο της επιβίωσής μας, καθόσον οι μηνιαίες αποδοχές μας έχουν συρρικνωθεί, με συνέπεια να τίθεται ζήτημα επιβίωσής μας και να μην μπορούμε να τακτοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας,θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στο νομό Πιερίας.
Σας αναφέρουμε τα ποιο σημαντικά:
1. ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Τρία (3) ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε 24ωρη βάση και (1) τέταρτο σε κάποιες βάρδιες, καλούντα να καλύψουν σε 24ωρη βάση τα επείγοντα περιστατικά του νομού Πιερίας. Τα δυο από τη βάση της Κατερίνης, ένα από τη βάση του Λιτοχώρου και κάποιες φορές ένα από τη βάση του Μακρυγιάλου. Να σημειωθεί ότι καθημερινά καλούμαστε να διακομίζουμε ασθενείς του Νοσοκομείου Κατερίνης (ποτέ δεν έχει νυχτερινό ασθ/ρο), σε τριτοβάθμιους υγειονομικούς σχηματισμούς άλλων πόλεων, όπως για παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Κοζάνης, της Λάρισας, των Σερρών κτλ, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο αριθμός των ασθενοφόρων του Νομού για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να φτάσουμε έγκαιρα στο περιστατικό για να προσφέρουμε αποτελεσματικά πρώτες βοήθειες τόσο στη Δυτική όσο και στη Βόρεια Πιερία.
Ζητούμε την ενίσχυσή μας με τουλάχιστον οχτώ (8) άτομα με την προϋπόθεση ότι δεν θα μειωθεί άλλο η δύναμη μας με μεταθέσεις υπαλλήλων χωρίς αυτοί να αντικατασταθούν όπως συνέβη στο παρελθόν.
2. ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ. Μας απασχολεί σοβαρά πλέον μιας και πολλά από τα οχήματα μας έχουν κλείσει πάνω από δεκαετία με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, χιλιοτρακαρισμένα , με σοβαρές βλάβες και σχεδόν καθημερινές. Είναι μόνιμη απαίτηση η αντικατάσταση τους και η ανανέωση του στόλου, με το σύνολο των προσπαθειών να πέφτει στο κενό και τους κινδύνους για διασώστες και ασθενείς καθημερινά να αυξάνονται.
Χρειαζόμαστε λοιπόν τέσσερα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ οχήματα ώστε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των ασθενών αλλά και των διασωστών.
3. ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Ο χώρος στέγασης είναι πολύ μικρός και δεν επαρκεί ούτε για τη στέγαση του προσωπικού. Το υγειονομικό υλικό πεταμένο σε δανεικό χώρο στον οποίο ζουν και αφοδεύουν τρωκτικά, οι κάρτες και ο εξοπλισμός της εκπαίδευσης επίσης. Χαρακτηριστικά.....φιάλες οξυγόνου, λέβητας, ασυρματικό τηλεφωνικό κέντρο, εφημερίο γιατρού,γραφείο υπευθύνου, κουζίνα, τουαλέτες, ντουλάπες εγγράφων, φάρμακα, υλικά και πολλά άλλα σε χώρο που μετά βίας φτάνει τα 60 τ.μ..
Προτείνουμε την επισκευή της παλιάς βάσης (χρειάζονται ελάχιστα χρήματα) και σε συνδυασμό με την υπάρχουσα στέγαση θα αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα.
4.ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ. Τα τελευταία δύο χρόνια περίπου όπου και λήξαν οι συμβάσεις καθαριότητας των ασθενοφόρων και του κτιρίου, οι οποίες έκτοτε δεν ανανεώθηκαν, αντιμετωπίζουμε σοβαρότατο πρόβλημα υγιεινής και ασφάλειας. Πρόσφατα εγκρίθηκε προσφορά καθαρισμού ασθενοφόρων ο οποίος είναι πρακτικά άγονος, αφού το ποσό έγκρισης δεν προβλέπει το συχνό καθαρισμό ολόκληρου του ασθενοφόρου και αναιτιολόγητα δεν προβλέπεται βιολογικός καθαρισμός – απολύμανση της καμπίνας των ασθενών το οποίο είναι απαραίτητο αφού πολλές φορές καλούμαστε να μεταφέρουμε φορείς μεταδοτικών μολυσματικών ασθενειών (AIDS, ηπατίτιδες).
5.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ. Το πρόγραμμα συνεχιζόμενης κατάρτισης των πληρωμάτων δεν αρκεί για να καλύψει τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να κληθούν να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι σε πιθανή διάσωση στον Όλυμπο, τη στοά της εθνικής οδού, στο χιονοδρομικό κέντρο και άλλες τοποθεσίες που θα χρειαστεί ίσως η συνεργασία με την πυροσβεστική, την αστυνομία, το λιμενικό, το στρατό, τους ιδιώτες που συγκροτούν ομάδες διάσωσης και όποια άλλη μονάδα ή ομάδα δραστηριοποιείται στο νομό. Κοινές ασκήσεις σε πιθανά σενάρια είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθούν.
6. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ Γ.Ν.Κ.. Δεν υπάρχουν ασύρματοι στα ασθενοφόρα του νοσοκομείου Κατερίνης με συνέπεια ο συντονισμός να γίνεται τηλεφωνικά με πολλές δυσκολίες. Επίσης κατά τις νυχτερινές βάρδιες καθώς και τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχει ασθενοφόρο του νοσοκομείου. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό και με την άρνησή τους να συντονίζονται από το ΕΚΑΒ όπως προβλέπεται θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
και θα σας παρακαλούσαμε,
  • Με δεδομένο ότι είμαστε ένας νομός με μεγάλη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς καθώς και τους χειμερινούς μήνες.
  • Ότι ο νομός μας διατρέχεται σε όλο το μήκος του από την Εθνική Οδό.
  • Τη δυσκολία προσέγγισης απομακρυσμένων χωριών.
  • Την μεταστέγαση του νοσοκομείου Κατερίνης αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη μας, κάτι το οποίο έχει αυξήσει ακόμα περισσότερο τους χρόνους που χρειάζεται να ελευθερωθεί ένα ασθενοφόρο.
να βοηθήσετε ώστε να στελεχωθεί ο τομέας μας με προσωπικό, γιατρούς και νέα οχήματα ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε κατ ουσία το έργο μας που δεν είναι άλλο από την ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ , έτσι ώστε αφενός να μην κινδυνεύσει η ζωή κανενός συμπολίτη μας και αφετέρου να εξυπηρετούμε έγκαιρα, όπως τόσα χρόνια πράττουμε, επείγοντα περιστατικά.
Υ.Γ. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

Με τιμή για το Δ.Σ.
ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ 21 – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – Τ.Κ. 60100
ΤΗΛ:6951831101 - ΦΑΞ.:2351301936



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ