Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Προβολή του Λιτοχώρου και του Ολύμπου μέσα από την εκπομπή «FATSA BOOK» της TV-100



  Προβολή του Λιτοχώρου και του Ολύμπου μέσα από την εκπομπή «FATSABOOK» της TV-100 μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου

* ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΨΑΡΑΔΩΝ, ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΝΙΠΕΑ, ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
ΜΟΥΣΕΙΟ, ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΙΟΝΙΑ. 
* Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11 ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/11 ΣΤΙΣ 9.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Καλεσμένος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, ήταν ο παρουσιαστής της νεανικής εκπομπής «FATSA BOOK» της TV-100, Κώστας Μάντζιος, ο οποίος επισκέφθηκε το Λιτόχωρο στο πλαίσιο τουριστικής προβολής της Πιερίας. Τον συντονισμό και τη δημοσιογραφική επιμέλεια της εκπομπής είχε ο Απόστολος Λάγιος.
Μετά το Λιτόχωρο θα ακολουθήσει περιήγηση και γνωριμία και με άλλους γεωγραφικούς - τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου ανάφερε ότι η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ένα μέρος της Θεματικής Προβολής της Πιερίας. Στόχος του πλάνου που αναπτύσσουμε είναι να πετύχουμε με το καλύτερο τρόπο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που μας δίνει η Πιερία σε όλο το φάσμα του Θεματικού Τουρισμού, να καταστίσουμε την Πιερία Τουριστικό Προορισμό για όλες τις ηλικίες για όλες της δράσεις και για όλα τα ενδιαφέροντα. Η Πιερία είναι επισκέψιμη όλο το χρόνο τόνισε χαρακτηριστικά.
Η εκπομπή περιηγήθηκε στις καλύβες των ψαράδων της Γρίτσας, στο φαράγγι του Ενιπέα με τη συνοδεία του ΕΟΣ Λιτοχώρου, στο καινούργιο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, στο παραδοσιακό κουρείο του Θεόδωρου Κουτσιμανή, στο ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου και η περιήγηση ολοκληρώθηκε με την διαδρομή από το Λιτόχωρο ως στα Πριόνια Ολύμπου.
Στις καλύβες των ψαράδων της Γρίτσας ετοιμάστηκε υπέροχη κακαβιά από τα ψάρια που αλιεύτηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου, καθώς ετοιμάστηκαν ψητά ψάρια τα οποία αλιευτήκαν άμεσα από τα παρακείμενα Νταλιάνια των ψαράδων και ψητά καβούρια που είναι ένδειξη καθαρών νερών όπως ανάφεραν χαρακτηριστικά οι ψαράδες.
Στο φαράγγι του Ενιπέα οι επισκέπτες περπάτησαν για 20 λεπτά στο θαυμάσιο μονοπάτι που υπάρχει στην περιοχή ενώ τα στελέχη του ΕΟΣ Λιτοχώρου έκαναν μια μικρή αναρρίχηση στο φαράγγι προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τηλεοπτικές λήψεις.
Ακολούθησε επίσκεψη στο νέο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, όπου έγινε ξενάγηση στα κειμήλια της Ιεράς Μονής και μίλησε στην κάμερα της εκπομπής ο ηγούμενος  Μάξιμος.
Στο παραδοσιακό κουρείο του Θεόδωρου Κουτσιμανή, για χάρη των τηλεοπτικών γυρισμάτων, έγινε επίδειξη παραδοσιακής κομμωτικής τέχνης από τα χέρια του ιδιοκτήτη.
Στο ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου ο πρόεδρος του συλλόγου, Νικόλαος Βλαχόπουλος, μίλησε στην εκπομπή και ξενάγησε τον παρουσιαστή στον χώρο του μουσείου, παρουσία του δήμαρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος μίλησε για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου και του βουνού των θεών.
Το βράδυ παρατέθηκε δείπνο με πιάτα από την τοπική κουζίνα προς τιμήν των συντελεστών της εκπομπής, ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης ανάφερε ότι το Λιτόχωρο αποτελεί έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο, καθώς επίσης και ο Ειδικός Σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς που ανέφερε ότι με την συνεργασία όλων τον φορέων πετυχένουμε μία δυναμική παρουσίαση της Πιερίας.
Τελευταίος σταθμός των γυρισμάτων της εκπομπής ήταν τα Πριόνια Ολύμπου, όπου εκεί ο Νίκος Κυρίτσης πρόσφερε στους καλεσμένους του παραδοσιακή φασολάδα Ολύμπου, σούπα από γίδα Ολύμπου καθώς και τσάι του βουνού Ολύμπου.
Η εκπομπή που γυρίστηκε στο Λιτόχωρο και στον Όλυμπο, θα προβληθεί το ερχόμενο Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 10.00 το βράδυ ενώ σε επανάληψη η εκπομπή θα προβληθεί την επόμενη Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 9.30 το βράδυ



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ