Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ο ελληνικός καφές έχει τα ΄΄μυστικά΄΄ του,



διαβάστε εδώ  τα μυστικά για ένα καλό ελληνικό καφέ ...


  • 1. Παίρνουμε ένα καθαρό και στεγνό μπρίκι με στεγνό λαιμό. Γεμίζουμε το μπρίκι με τόσα φλιτζανάκια νερό όσοι και οι καφέδες που θέλουμε να φτιάξουμε.
  • 2. βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά καφε για κάθε φλιτζάνι και όση ζάχαρη επιθυμούμε.
  • 3. Στην συνέχεια...
  • τοποθετούμε το μπρίκι στο κέντρο μέτριας φωτιάς ώστε να θερμαίνεται όλο το σκεύος και ανακατεύουμε αργά έως ότου διαλυθεί ο καφές και η ζάχαρη (προσοχή μετά από αυτό το σημείο δεν πρέπει να ανακατέψουμε ξανά τον καφέ).
  • 4. Μόλις ο καφές αρχίζει να φουσκώνει, τον απομακρύνουμε από την φωτιά και χτυπάμε το μπρίκι 2-3 φορές ελαφρά στο πάγκο. Τότε ο φουσκωμένος καφές κατακάθεται για λίγο.
  • 5. Επαναφέρουμε αμέσως το μπρίκι στη φωτιά και όταν ο καφές αρχίζει να φουσκώνει ξανά, τον βγάζουμε από την φωτιά, περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και τον σερβίρουμε αργά στο κλασσικό φλιτζάνι του ελληνικού καφέ.
  • δεν πιστεύω να μην σας κάλυψα ...δεν περιμένατε τίποτα άλλο 


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ