Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κατερίνης, επιθυμούμε με αυτό το έγγραφο να επικοινωνήσουμε και να ενημερώσουμε όλους του συμπολίτες μας, για της θέσεις μας όσον αφορά το χώρο της υγείας.



            
     
   Οι εργαζόμενοι  του  νοσοκομείου  Κατερίνης,    επιθυμούμε  με αυτό το έγγραφο  να επικοινωνήσουμε  και να  ενημερώσουμε  όλους  του συμπολίτες  μας, για της θέσεις  μας όσον  αφορά  το χώρο  της υγείας. 
  Η εφαρμοζόμενη  πολιτική  των  τελευταίων  ετών,  οδηγεί  συνεχώς  τον ελληνικό  λαό σε μεγαλύτερη εξαθλίωση. Εμείς οι εργαζόμενοι  των νοσοκομείων,  γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες  περιστατικών  εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας. Τα κρούσματα υποσιτισμού και  διακοπής της θεραπείας από ασθενείς συμπολίτες  μας,  λόγω μη δυνατότητας  αγοράς  φαρμάκων ολοένα και αυξάνονται.  Όσο αυξάνονται ανεργία και φτώχεια, τόσο αυξάνουν το στρες και το άγχος, με αποτέλεσμα να έχουμε δραματική  αύξηση  ασθενειών, κατάθλιψης, αυτοκτονιών. 


Μπροστά σε όλα αυτά  δεν μπορούμε  να είμαστε  θεατές. 
  Θέλουμε να γίνει  κατανοητό  από όλους, πως δεν διεκδικούμε  για μας ως εργαζόμενοι,       
            ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ  ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ τα παρακάτω:
              •  Όχι άλλες περικοπές στο βιοτικό επίπεδο του λαού
              •    Όχι άλλες περικοπές στα κονδύλια  για το Εθνικό Σύστημα Υγείας..
              •    Να μην πληρώνει  κανείς  το  5ευρο όταν έρχεται στα επείγοντα.
            •    Την οικονομική ενίσχυση από το κράτος του ΕΟΠΥΥ  για να μην    πληρώνουν και να μην στερούνται τα φάρμακα τους οι πολίτες. 
            •    Να ενισχυθεί το νοσοκομείο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
            •    Να μην γίνουν μειώσεις κλινών.
            •    Να λειτουργήσει η ΜΕΘ του νοσοκομείου μας, για να μην ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας  όταν αναγκαζόμαστε να στέλνουμε διακομιδή σε Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη η όπου αλλού βρεθεί κρεβάτι μονάδας.
              •      Τέλος ζητάμε από Περιφέρεια  και Δήμο, την άμεση  βελτίωση και φωταγώγηση του απαράδεκτου και επικίνδυνου Οδικού δικτύου Κατερίνης - Νοσοκομείου.

                  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
      Το ΕΣΥ ανήκει σε όλους μας, είναι το καταφύγιο μας την ώρα του πόνου.
          είναι χρέος μας!! Να αγωνιστούμε όλοι για την ύπαρξη του!!



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ