Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΣ-ΟΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ



 7-12-2012

    Οι εργαζόμενοι των δήμων της Πιερίας στην έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε -την Παρασκευή 7-12-2012 αποφάσισαν τα παρακάτω:
1) Συνεχίζονται οι καταλήψεις των γραφείων προσωπικού των Δήμων προκειμένου να μη αποσταλεί κανένα στοιχείο εργαζομένου που τίθεται σε διαθεσιμότητα, ούτε οποιοδήποτε άλλο έγγραφο σχετικό με την εφαρμογή του Ν.4093/2012.

2) Εφαρμόζουμε την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και προχωράμε σε ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ όλων των Υπηρεσιών των Δήμων Πιερίας τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012. 
3)Αντιπροσωπεία του Συλλόγου με επικεφαλής μέλη του Δ.Σ. θα συμμετέχει στην Πανελλαδική σύσκεψη των Δ.Σ. που κάλεσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα τη Δευτέρα 10-12-2012 και θα μεταφέρει την πρόταση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία είναι η παρακάτω: «συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας και εξουσιοδοτούμε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ να επιλέξει την μορφή του αγώνα (Απεργίες- Καταλήψεις κλπ) η οποία θα πρέπει να έχει στόχο την πλήρη αναστολή λειτουργίας των Υπηρεσιών των Δήμων Πανελλαδικά.»
Συναδέλφισσες/φοι
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ έκανε την παρακάτω πρόταση στη συνέλευση η οποία καταψηφίστηκε: « Προκειμένου ο αγώνας μας να έχει διάρκεια, έτσι ώστε να είναι διαρκής και η πίεση που θα εξασκούμε στην σημερινή κυβέρνηση να εναλλάσσουμε την μορφή του αγώνα μεταξύ Υπολειτουργίας των Δήμων και απεργιακών κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα οι Δήμοι να είναι ανοιχτοί από το πρωί μέχρι ώρα 10.00 πμ και τις υπόλοιπες ώρες μέχρι τέλος ωραρίου να αναπτύσσονται δράσεις κινητοποιήσεων (Κατάληψη, στάσεις εργασίας, ενημέρωση πολιτών, διανομή φυλλαδίων, εκδηλώσεις κλπ) . Αυτή η μορφή πάλης να εναλλάσσεται με απεργιακές κινητοποιήσεις σε συντονισμό με άλλους κλάδους του Δημοσίου και με την από κοινού πραγματοποίηση συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας. Αυτονόητο είναι ότι τα γραφεία προσωπικού θα είναι κλειστά για κάθε ενέργεια που έχει σχέση με την εφαρμογή του Ν.4093/2012. Η ομοσπονδία μας να προτείνει και να πιέσει την ΑΔΕΔΥ να αναλάβει δράση για τον συντονισμό του αγώνα σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου.
Πέρα από αυτό, το περιεχόμενο του αγώνα μας δεν πρέπει να περιορίζεται στην ακύρωση του μέτρου της διαθεσιμότητας-απόλυσης, αλλά να στρέφεται ενάντια στην γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, που στοχεύει στην διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των Δήμων που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα.»
Συναδέλφισσες/φοι
-Συμμετέχουμε ενεργά στην υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής συνέλευσης.
-Παρεμβαίνουμε με κάθε τρόπο ώστε να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις μας.
-Αντιπαλεύουμε την ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό, καθώς και τον «αγωνιστικό βερμπαλισμό».
-Συμβάλλουμε στην ενότητα και την κοινή δράση των εργαζομένων στη βάση των κοινών ταξικών-συλλογικών μας συμφερόντων.
ΔΑΣ-ΟΤΑ 7-12-2012


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ