Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

"Έχετε χαρακτηρίσει όλη τη Νότια Πιερία αρχαιολογικό χώρο. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;"


Η μη ειδοποίηση προς τους αιρετούς της Πιερίας από μέλη κλιμακίου του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την σύσκεψη στο κτίριο της ΚΖ' Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Κατερίνη, και στην οποία είχαν κληθεί μόνο μέλη της ΕθελοντικήςΟμάδας Δράσης και εκπρόσωπος του μοναστηριού του Αγίου Διονυσίου, προκάλεσε την οργή και την άμεση επέμβαση της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, του βουλευτή Γιώργου Κωνσταντόπουλου, του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, του δημάρχου Δίου - Ολύμπου Γιώργου Παπαθανασίου, του περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Τσιμήτρη, του προέδρου δημοτικού οργανισμού ΤάκηΛεμονόπουλου κ.α.

    Με την παρέμβαση των αιρετών προκλήθηκε μεγάλη ένταση με εκατέρωθεν διαξιφισμούς σε υψηλούς τόνους και η σύσκεψη ματαιώθηκε με τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να αποχωρούν για την Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο βουλευτής Γιώργος Κωνσταντόπουλος αποκάλεσε τα μέλη του ΚΑΣ PERSONA NON GRADA στην Πιερία. Ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου, επιδεικνύοντας έναν χάρτη, ακούστηκε να λέει πάνω στη διαμάχη : 


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ