Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ



 
Στην ταβέρνα ΑΔΑΜΟΣ στο Κίτρος

Με την παρουσία των παιδιών της Ορχήστρας, αλλά και της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, στο οποίο ανήκει η Ορχήστρα Νέων Δίου, γιορτάστηκε την Κυριακή, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής, την εκδήλωση προλόγισε ο Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναδρομή στην 5χρονη παρουσία της Ορχήστρας.



  

   «Ξεκινήσαμε, είπε, ως μια μικρή μουσική παρέα, τραγουδώντας στις εκδηλώσεις των χωριών του δήμου μας και χωρίς να είναι αυτοσκοπός μας, βρεθήκαμε τώρα να τραγουδάμε στα Μέγαρα Μουσικής, με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της μουσικής στη χώρα μας. Συνεχίζουμε το μουσικό μας ταξίδι και όπου μας βγάλει…»
Δεν παρέλειψε ο κ. Παπαχρήστος να συγχαρεί όλα τα παιδιά, μουσικούς και τραγουδιστές και ειδικότερα το μαέστρο Νίκο Πατρή. Επίσης ευχαρίστησε όσους εργάζονται πίσω από την Ορχήστρα, τους αφανείς εργάτες, όπως τους χαρακτήρισε.
Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε στον μικρό μουσικό Γιάννη Χαρέλα, το οποίο αντιστοιχούσε σε ένα ρολόι χειρός. Σε όλα τα παιδιά της Ορχήστρας, ο κ. Παπαχρήστος δώρισε από ένα βιβλίο. Επίσης συμβολικά δώρα δόθηκαν στο μαέστρο Νίκο Πατρή, στους τραγουδιστές Φιλιώ Σέρβου και Αλέξη Ηλιάδη, καθώς και στα μέλη της Δ.Ε Καραλιά Γιάννη, Βασίλη Σακκούλα. Σπύρο Καρανάτσιο. Επίσης σε κάποια άτομα που βρίσκονται πάντα κοντά στην Ορχήστρα και στηρίζουν κάθε προσπάθειά της, όπως, το Δημήτρη Μουτάφη, το Νίκο Πασχαλούδη, το Στέφανο Παπακώστα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η τοπική αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Δίου, του δήμου Δίου-Ολύμπου, Μαρία Τσιμήτρη.
Να σημειωθεί ότι στην ίδια αίθουσα, έκοβε συγχρόνως την πρωτοχρονιάτικη πίτα και ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πιερίας. Συνύπαρξη πολιτιστικών δυνάμεων…
Περιττό να περιγράψουμε το τι επακολούθησε στη συνέχεια, όταν τα παιδιά της Ορχήστρας έπιασαν τα όργανα. Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια όμορφη γιορτή, γεμάτη μουσική, χορό και τραγούδι και διασκέδασαν όλοι μαζί, σαν μια μεγάλη παρέα.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, ευχαριστεί ιδιαίτερα τον γνωστό ιδιοκτήτη της ταβέρνας και κάτοχο της μεγαλύτερης και ποιοτικότερης κάβας κρασιών στην Πιερία και όχι μόνο, Γιώργο Αδάμο, για τη φιλοξενία και την προσφορά του στην Ορχήστρα Νέων Δίου.
Ευχαριστεί επίσης, τον αρτοποιό Πασχάλη Χατζόπουλο για την προσφορά της νοστιμότατης βασιλόπιτας, καθώς επίσης τη Γεωργία Παπαχρήστου, για την προσφορά του όμορφου ρολογιού που αντιστοιχούσε στο δώρο της βασιλόπιτας.