Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ένα μελωδικό ταξίδι σε «Διαδρομές» της Μουσικής Σκηνής Πιερίας, μία ανθολογία αξέχαστων τραγουδιών μεγάλων Ελλήνων συνθετών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της καλής ελληνικής μουσικής, το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Συνεδριακό Κέντρο.

Στη μεγάλη συναυλία που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και ο ΟΠΠΑΠ


     Ένα μελωδικό ταξίδι σε «Διαδρομές» της Μουσικής Σκηνής Πιερίας, μία ανθολογία αξέχαστων τραγουδιών μεγάλων Ελλήνων συνθετών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της καλής ελληνικής μουσικής, το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Συνεδριακό Κέντρο.

Η ιδιαίτερη αυτή μουσική βραδιά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των 100 Χρόνων Ελεύθερης πόλης, από την Μουσική Σκηνή Πιερίας, τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας.
Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του αξέχαστου συμπολίτη μας Νίκου Σπυρίδη (πρωτεργάτη της Μουσικής Σκηνής Πιερίας).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, αφού μεταξύ άλλων εξήρε την ποιότητα των παραγωγών που υπογράφει η Μουσική Σκηνή, τόνισε ότι για τον Δήμο Κατερίνης «ο  Πολιτισμός αποτελεί πρώτη προτεραιότητα»,ενώ μιλώντας για τον αείμνηστο Νίκο Σπυρίδη έκανε λόγο για «έναν σεμνό εργάτη του πολιτισμού».

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΤΑΡΙΔΗΣ
 Παράλληλα, με συγκινητικά λόγια  στο ήθος και την πορεία του αείμνηστου συμπολίτη μας αναφέρθηκε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και προσωπικός του φίλος Γιάννης Καζταρίδης.
 Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θωμάς Παπαδημητρίου, το μέλος του ΟΠΠΑΠ Παρθένα Μακρίδου- Παρτσαλίδου κ.α. εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΚΟΙΝΟ
 Η συναυλία ξεκίνησε με την προβολή ενός προσεγμένου videoflash – back στην έως σήμερα πορεία της Μουσικής Σκηνής.Το πολυπληθές κοινό που κυριολεκτικά κατέκλυσε την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, υποδέχτηκε με το θερμό του χειροκρότημα όλους τους συντελεστές και σιγοτραγούδησε μαζί με τους ερμηνευτές της Μουσικής Σκηνής Πιερίας τραγούδια- σταθμούς στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και ένα πολυδιάστατο ρεπερτόριο από όλο το φάσμα των πρόσφατων συνεργασιών της με καταξιωμένους συνθέτες όπως: Μίμη Πλέσσα, Γιώργο Χατζηνάσιο, Δήμο Μούτση, Γιάννης Σπανό, Μάνο Ελευθερίου, καθώς και τραγούδια από την παραγωγή «Ας ερχόσουν για λίγο».

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσικοί:
Μπουζoύκι – μαντολίνο Παναγιώτης Λιμπανοβνός, Δαλαμπέκος Δημήτρης
Κιθάρα ακουστική : Ανδρέας Ζιάκας
Κιθάρα ηλεκτρική : Αθανάσιος Γατσιός
Μπάσο : Γιάννης Θεοχάρης
Τύμπανα: Σταύρος Αδαμαντίου
Πιάνο: Μπουσμαλής Βαγγέλης
Βιολί : Χρήστος Τασχουνίδης

Τραγουδιστές:
Αλέξανδρος Καλλιφατίδης
Γιάννης Ζαζόπουλος
Μαρία Φωτοπούλου
Μαρία Δραγασιά
Νίκος Πολυζόπουλος
Δημήτρης Δριστάς
Φιλιώ Ζέρβου
Θάνος Καραθάνος
Γιάννης Παπαδόπουλος


Επιμέλεια ενορχήστρωσης: Μπουσμαλής Βαγγέλης – Παναγιώτης Λιμπανοβνός.


Παρουσίαση προγράμματος – αφηγητής: Βασίλης Αγγελής

Προλογίζει : Καζταρίδης Ιωάννης


Καλλιτεχνική επιμέλεια – οργάνωση παραγωγής:
Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Χρήστος Τασχουνίδης, Nίκος Μανίκας, Γιάννης Ζαζόπουλος


Ηχοληψία – Φωτισμός : Αφοί Κοκκινίδη


Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μιχαήλ