Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



    Κοροϊδεύουν τους εργαζομένους, κοροϊδεύουν τον Ελληνικό Λαό. Χωρίς ντροπή, χωρίς τσίπα η κυβέρνηση συνεχίζει την απαράδεκτη αντεργατική της πολιτική προωθώντας μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Μετά τη λαίλαπα των μνημονίων που έχουν ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα και τις ΣΣΕ και έχουν οδηγήσει σε μισθούς πείνας, επιχειρείται από κυβερνητικής πλευράς μία ακόμη «σφραγίδα» στην εξαθλίωση των εργαζομένων με την κατάργηση – συγχώνευση υπηρεσιών και τμημάτων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
Την ώρα που η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, όπως και οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες έχουν ξεπεράσει κάθε αρνητικό ρεκόρ με τεράστιες επιπτώσεις στους εργαζομένους, αλλά και στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, τέτοιου είδους αποφάσεις αποτελούν πρόκληση τεράστιου μεγέθους και ένα ακόμη «δωράκι» στην ανεξέλεγκτη εργοδοσία.
Μέχρι προχθές, η Κυβέρνηση διαλαλούσε διά του αρμόδιου Υπουργού ότι θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των Επιθεωρήσεων Εργασίας. Αν το κλείσιμο της Επιθεώρησης Εργασίας στην Πιερίας (και σε άλλους Νομούς) το θεωρούν αναβάθμιση, ας το εξηγήσουν οι βουλευτές του Νομού μας στους εργαζομένους της Πιερίας, οι οποίοι δε θα έχουν πού να καταγγείλουν τις συνεχείς παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει και να μην προχωρήσει στο απαράδεκτο σχέδιο της κατάργησης υπηρεσιών του ΣΕΠΕ στην Πιερία που παρά τις ελλείψεις προσωπικού προσφέρουν σημαντικό έργο, αντιθέτως να προχωρήσει άμεσα στην επιπλέον στελέχωση και ενίσχυσή τους με μέσα και αρμοδιότητες, ώστε και οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας να αυξηθούν και το ΣΕΠΕ να ασκεί πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό ρόλο και έργο.
Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας να «πατήσουν πόδι» και να μην επιτρέψουν να κλείσουν τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας ( Κοινωνικό και Τεχνικό Τμήμα) στο Νομό μας. Θα έχουν τεράστια ευθύνη αν το επιτρέψουν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ