Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Είναι οι νεόπτωχοι, οι κλοσάρ της Ελλάδας.



Είναι οι νεόπτωχοι, οι κλοσάρ της Ελλάδας. Άνθρωποι που βρέθηκαν στο δρόμο όχι από άποψη, από αλκοολισμό, ψυχικά προβλήματα, ναρκωτικά αλλά από τη σύγχρονη μάστιγα της ανεργίας!

Η οικονομική κρίση οδήγησε στο δρόμο χιλιάδες ανθρώπους...

Κυκλοφορούν ανάμεσα μας, τους βλέπουμε και όμως είναι αόρατοι στη σκέψη μας.

Οι ματιές στο μέλλον μόνο κλεφτές μπορεί να είναι. Δεν είναι εύκολο να αντικρύσουμε κατάματα τη μελλοντική εικόνα της κοινωνίας μας. Εστιάζουμε εκ των υστέρων την προσοχή μας στα κοινωνικά προβλήματα, τα υποθάλπουμε και τα αναπαράγουμε στο χρόνο. Η διαμόρφωση της υπάρχουσας κατάστασης ενός υπέρμετρου αριθμού αστέγων δεν είναι δημιουργία μιας ημέρας. Αυτοί οι άνθρωποι δε βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο. Κοινωνικοί μηχανισμοί τους εξοβέλισαν σταδιακά από το κοινωνικό σύστημα .Και τώρα αόρατοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Τους βλέπουμε και αναλογιζόμαστε ότι αυτοί φταίνε, ότι δε διαχειρίστηκαν σωστά τους οικονομικούς τους πόρους. Τους θεωρούμε ως υπεύθυνους για τη θλιβερή κατάσταση που βιώνουν. Ας πρόσεχαν. Ναι ας πρόσεχαν! Τι ακριβώς να προσέξουν όμως; Την τερατώδη φορολογία της χώρας μας που τείνει να πλησιάσει ή μάλλον είναι η ίδια με εκείνη των Τουρκοκρατούμενων χρόνων; φόροι, χαράτσια… φόροι επί φόρων… οι οφειλές τεράστιες και τελειωμό δεν έχουν.

Τώρα διαπιστώθηκε ότι μολύνουμε και το περιβάλλον από τη δημιουργία υπερβολικής αιθάλης στην ατμόσφαιρα. Θα πληρώσουμε φόρους και για τα κυβικά αέρα που μολύνουμε. Σε λίγο θα πληρώνουμε φόρο και για τα κυβικά αέρα που αναπνέουμε και θα φορολογείται και η ίδια η ζωή! 



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ