Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ ΡΟΒΕΡΤΟ


 
  ΘΕΜΑ: Διατήρηση λειτουργίας υποκαταστήματος ΙΚΑ Λιτοχώρου

Αξιότιμε κ. Διοικητά,
Στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει το σωματείο μας για να παραμείνει και να λειτουργεί στο Λιτόχωρο το ήδη υπάρχον υποκατάστημα του ΙΚΑ, επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να σας διαβεβαιώσουμε και εμείς για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου να παραχωρήσει δωρεάν τις εγκαταστάσεις του, στις οποίες στεγάζεται μέχρι σήμερα το υποκατάστημα.

Η απόφαση αυτή έχει ήδη δημοσιευτεί στα τοπικά ΜΜΕ, συμβατικά και ηλεκτρονικά, αναπτερώνοντας τις ελπίδες χιλιάδων συμπολιτών μας ότι δεν θα χρειαστεί τελικά να υποβάλλονται σε έξοδα και ταλαιπωρίες, προκειμένου να εξυπηρετούνται στο μέλλον από τις υπηρεσίες σας που λειτουργούν στην έδρα του νομού μας, την Κατερίνη.

Η εξέλιξη αυτή από μόνη της απαλλάσσει τον οργανισμό σας από το μεγαλύτερο μέρος των παγίων λειτουργικών εξόδων του υποκαταστήματος και είμαστε σίγουροι ότι η καλύτερη οργάνωσή του και η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ντόπιους φορείς μπορεί να εξοικονομήσει περαιτέρω κεφάλαια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δηλαδή του ελληνικού λαού.
Εκφράζοντας την πραγματική και ουσιαστική αγωνία των επαγγελματιών, αλλά και του συνόλου των συνδημοτών μας, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε επίσης ότι η κατάργηση του υποκαταστήματος θα σημάνει για όλους αυτούς περαιτέρω επιβάρυνση των πενιχρών εισοδημάτων τους, εξυπηρέτηση που θα γίνει συνώνυμη με την ταλαιπωρία συχνών μεταβάσεων στην Κατερίνη, με όλα τα επακόλουθα, και για το κοινό και για το προσωπικό σας.

Αντιθέτως, η επιλογή σας να εισακούσετε το αίτημά μας και να παραμείνει το υποκατάστημα στο Λιτόχωρο, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόοδο ενός Καλλικρατικού Δήμου 30.000 δημοτών, την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και ασφαλισμένων σας και την προστασία της όποιας αποκέντρωσης καταφέραμε ως τώρα να κατακτήσουμε.

Κύριε Διοικητά,
γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στην επίλυση ουσιαστικών και σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων, ευελπιστούμε στην άμεση θετική ανταπόκρισή σας για την οποία σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.-


Με κάθε τιμή

Η πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Φανή Κουτσιμανή Γεώργιος Πουρλιώτης