Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ : ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ





   


    
  Την απόφασή τους για τηνανάληψη κοινών πρωτοβουλιών κατά της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης από την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» διατύπωσαν στην διάρκεια της συνάντησης, που είχαν χθες στο Δημαρχείο Κατερίνης, οι Δήμαρχοι της Πιερίας.

Ειδικότερα, με αφορμή και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Ευαγγελος Πολύζος και ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου συμφώνησαν ότι και από την πλευρά τους, θα γίνει ότι είναι θεμιτό προκειμένου να μην τεθεί σε εφαρμογή, η απόφαση για την λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της συνάντησης, σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση έχει αφήσει έντονα σημάδια και στην τοπική οικονομία και κοινωνία, πρέπει να επικρατήσει η σύνεση και η λογική, ενώ πρέπει να ληφθούν υπόψη οι καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων από και προς την Θεσσαλονίκη.

Όπως επισημάνθηκε δεν είναι δυνατόν δεδομένου ότι, λειτουργούν ήδη διόδια στα Μάλγαρα αλλά και τη νότια Πιερία, να λειτουργήσουν και στο Αιγίνιο. «Κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει οικονομικά τους κατοίκους της περιοχής (το κόστος διέλευσης θα ανέβει κατακόρυφα) και θα επιφέρει πλήγμα στην ανάπτυξη της Πιερίας. Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε σχέση με άλλους προορισμούς π.χ. στον καίριο για την Πιερία τομέα του τουρισμού (πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη και στους ορεινούς όγκους των Πιερίων και του Ολύμπου).

Παράλληλα, όμως, θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα και για την πρόσβαση στονεμπορικό, πολιτιστικό κορμό της Μητροπολιτικής περιοχής Θεσσαλονίκης» υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά.