Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΑΔΕΔΥ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 20/02/2013
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
Οι μάσκες έπεσαν! Η Κυβέρνηση απόλυτα δουλική και υποταγμένη στις απατήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, επισπεύδει τις απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και με αυτόν τον τρόπο υλοποιεί τον σχεδιασμό για βίαιη συρρίκνωση του Δημόσιου, αδιαφορώντας πλήρως για το τεράστιο κόστος που θα προκληθεί στην Ελληνική κοινωνία τόσο από τον περιορισμό των Δημοσίων- Κοινωνικών αγαθών όσο και από την επιπλέων αύξηση της ανεργίας, η οποία έχει σκαρφαλώσει στο 30%.

Οι νέες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα είναι προ των πυλών.
Σε συνέχεια των εφέδρων , της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και των διαθεσίμων ΔΕ διοικητικών αόριστου χρόνου και με όχημα αυτή την φορά τη διαδικασία αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών και Δομών του Κράτους , προχωρούν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων.
Είναι αποκαλυπτικό ότι οι νέοι Οργανισμοί των πρώτων Υπουργείων που είδαν το φως της δημοσιότητας περιλαμβάνουν περικοπή σε δομές πάνω από 50% και μείωση των θέσεων εργασίας έως και 30% και είναι φανερό ότι χρησιμοποιούν αυτή τη διαδικασία για να νομιμοποιήσουν τις απολύσεις που ζητεί η Τρόικα 25000 μέσα στο 2013 και η μισές από αυτές μέχρι τον Ιούνιο.
Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την υποτιθέμενη μεταρρύθμιση του κράτους σαρώνει τα πάντα.
Πρόκειται για μια απόλυτα συνειδητή επιλογή.
Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χρονική περίοδο που η ελληνική κοινωνία- των εκατοντάδων χιλιάδων λουκέτων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του 1,5 εκατομμυρίων ανέργων και των 3 εκατομμυρίων πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας όταν στα συσσίτια των ενοριών και των δήμων υπάρχουν ουρές ελλήνων πολιτών για ένα πιάτο φαγητό και όταν ο λαός έχει ανάγκη την ύπαρξη και παροχή υπηρεσιών εκ μέρους του κράτους περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Κι όμως . Η Κυβέρνηση επιμένει να λέει ότι θα παραμείνει στο κράτος μόνο ότι δεν θέλει να πάρει ο ιδιώτης επιχειρηματίας.
Φίλες και φίλοι
Μέσα από την συνεχή περικοπή χρηματοδότησης των δημοσίων υπηρεσιών είναι σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσουν, και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά , η Παιδία , η Υγεία , η Κοινωνική ασφάλιση, καταρρέουν με επιπτώσεις στον πολίτη και προκείμενου να επιβάλει αυτή την πολιτική που θίγει όλους μας είτε είμαστε εργαζόμενοι στο Δημόσιο η στον Ευρύτερο Δημόσιο , είτε είμαστε εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, είτε είμαστε μικρομεσαίοι, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες η συνταξιούχοι, αγρότες είτε νέοι δεν διστάζει να καταφύγει στον αυταρχισμό.
Έχει επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών , διασπαστικών επιθέσεων κατά των εργατικών αγώνων και των εργαζόμενων, κατά των Συνδικάτων και της συλλογικής δράσης. Επιχειρεί να καταστείλει τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις μέσα από την ποινικοποίηση τους , με συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων. Όταν δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει εργαζόμενους που αντιδρούν στη σφαγή τους, καταφεύγει σε πολιτική επιστράτευση. Προσπαθεί ακόμα και το δικαίωμα της απεργίας να το καταργήσει.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης, που μας θυμίζουν άλλες εποχές και τραυματίζουν την ίδια την δημοκρατία.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία.
Σήμερα απεργούμε για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχιας.
Να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις σε Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα
Να σταματήσει η πολιτική της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης
Να μπει φραγμός στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας
Να σταματήσει αμέσως το σχέδιο καταστροφής της Δημόσιας Παιδείας
Να σταματήσει το ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων, και να επανέλθει σε ισχύ ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων
Να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, να σταματήσει η φορολογική λαίλαπα σε βάρος χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, να παταχτεί η φοροδιαφυγή και φοροκλοπή και να πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες.
ΦΙΛΕΣ- ΦΙΛΟΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ!