Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ 14 ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

Κρήτη: Νέο κρούσμα απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου

Νέο κρούσμα απόπειρας αποπλάνησης ανήλικου καταγγέλθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη ότι ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου απέστειλε εγγραφο προς όλους τους Διευθυντές δημοτικών σχολείων του Δήμου Ιεράπετρας μετά από καταγγελίες για προσπάθεια αποπλάνησης, ίσως και απαγωγής, έξω από σχολείο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στον Άγιο Νικόλαο λίγο μετά τις
2 το μεσημέρι και ενώ το ανήλικο παιδί επέστρεφε από το σχολείο που βρίσκεται στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του μαθητή ενώ περπατούσε αμέριμνο το πλησίασε ένα πολυτελές μαύρο αυτοκίνητο μάρκας BMW και από το τζάμι του οχήματος ένας άντρας του πρότεινε να τον μεταφέρει στο σπίτι του.

Το παιδί αρνήθηκε και ο άγνωστος εξαφανίστηκε.

Όταν ο μαθητής γύρισε στο σπίτι του περιέγραψε στη μητέρα του τα όσα είχαν συμβεί.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ανάστατη η μητέρα οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το γεγονός.

Σε επιφυλακή αστυνομία και γονείς στο Λασίθι

Όπως καταγγέλθηκε από τους γονείς αλλά και τα ίδια τα παιδιά στην Ιεράπετρα, την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη καθώς 2 μαθήτριες και 1 μαθητής είχαν βγει έξω από το σχολείο και σε κοντινή απόσταση από αυτό, ένα επιβατηγό αυτοκίνητο τους προσέγγισε με 5 επιβάτες με σκοπό την αποπλάνηση τους. Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες λίγο μετά τη λήξη ωραρίου του ολοήμερου σχολείου.

Τα παιδιά έντρομα, ιδίως τη δεύτερη μέρα που αντιλήφθηκαν ότι οι επιβάτες του οχήματος επέμεναν με σκοπό να προχωρήσουν και στο στόχο τους, άρχισαν να τρέχουν μπαίνοντας λίγα μέτρα παρακάτω στο σπίτι του ενός από τους 3 μαθητές.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι γονείς τους, όπου με τη σειρά τους ενημέρωσαν τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές οι οποίες δεσμεύτηκαν για περισσότερες περιπολίες έξω από σχολεία.

Το πρωί της Δευτέρας ο Διεθυντής Πρωτοβάθμιας κ. Μπαρμπεράκης, απέστειλε εγγραφο προς όλους τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας και με κοινοποίηση στις αστυνομικές αρχές, εφιστώντας την προσοχή για προσπάθεια αποπλάνησης, ίσως και απαγωγής, έξω από δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.