Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΚΛΗΣΕΙΣ, ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ.....


Με κλειστή τη συσκευή αντιγράφει και διαγραμμένα δεδομένα

Ειδικό σύστημα «απορρόφησης» πληροφοριών μέσα από κινητά τηλέφωνα και φορητές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών χρησιμοποιεί με κάθε μυστικότητα τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ. και άλλες διωκτικές υπηρεσίες. 

Το σύστημα αυτό -κατασκευασμένο από κονσόρτσιουμ με πυρήνα ισραηλινές εταιρείες, έχει τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με κινητά τηλέφωνα από τα οποία υφαρπάζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα μηνύματα, τις κλήσεις, τις φωτογραφίες και όλα τα δεδομένα που έχει ο κάτοχός του. 

Μάλιστα το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να καταγράφει τα στοιχεία που είχε διαγράψει ο χρήστης του κινητού. 

Και όλα αυτά χωρίς οι διωκτικές υπηρεσίες να έχουν κατασχέσει το κινητό τηλέφωνο ή το στικάκι και δίχως να εφαρμόσουν την κανονική διαδικασία ελέγχου του στο Τμήμα Ελέγχου Ψηφιακών Πειστηρίων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων. 

Το φορητό σύστημα (μεγέθους περίπου 15x15 εκατοστών) καταγραφής στοιχείων από κινητά τηλέφωνα έχει κόστος περίπου 15.000 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες το προμηθεύθηκαν οι διωκτικές Αρχές από τα απόρρητα κονδύλια των αρμοδίων υπουργείων

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δεδομένα μέσα από κινητό τηλέφωνο μπορούν να καταγραφούν, ακόμη κι αν εκείνο είναι κλειστό ή ακόμη κι αν έχει αφαιρεθεί η μπαταρία.