Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Πρώτα έργα και μετά διόδια, λέει τώρα το ΥΠΕΧΩΔΕ

Μπορεί επί μήνες να μην κατέστη δυνατή μια συνάντηση των φορέων της Πιερίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σουφλιά για να διευκρινιστούν οι προθέσεις του όσον αφορά τη λειτουργία νέων διοδίων στην Πιερία, αλλά η πρώτη επίσημη αντίδραση και τοποθέτηση από πλευράς ΥΠΕΧΩΔΕ, ήρθε μέσα από τηλεοπτική εκπομπή από τον στενό συνεργάτη του Θεσσαλού πολιτικού, ο οποίος δήλωσε ότι, αν δεν γίνει το παράλληλο δίκτυο της Εθνικής Οδού, δεν θα κατασκευαστούν νέα διόδια στην Πιερία.
Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την σχετική τοποθέτηση ο Γιάννης Αμοιρίδης, υποστηρίζοντας ότι προστίθεται ένα ακόμη επιχείρημα στα όσα έχουν οι Πιεριείς, κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 2 Απριλίου.

Από το τηλεοπτικό στούντιο του ALTER και την Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, επέλεξε ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος να απαντήσει σε εκπρόσωπο της Πιερίας, για την λειτουργία ή μη νέων σταθμών διοδίων στην Πιερία. Ο βουλευτής Πιερίας, Γιάννης Αμοιρίδης, συνομιλώντας με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, του ζήτησε από τον κ. Ξανθόπουλο να δώσει μια απάντηση σε σχέση με τη λειτουργία νέων διοδίων στο νομό μας, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένο παράλληλο δίκτυο. «προφανώς και δεν θα κατασκευαστούν, πριν ολοκληρωθεί όλο το παράλληλο δίκτυο δρόμων», ήταν η απάντηση του υφυπουργού.

«Για μένα είναι σημαντικό ότι δημόσια δεσμεύτηκε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ για τη μη κατασκευή διοδίων στο νομό μέχρι να ολοκληρωθούν οι παράδρομοι», απάντησε ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ., κληεθείς να σχολιάσει την απάντηση του υφυπουργού. Ο κ. Αμοιρίδης, συμπλήρωσε ότι δεν έχει λόγο να αμφιβάλει για τα όσα είπε ο κ. Ξανθόπουλος, «ειπώθηκαν δημόσια και από κανάλι Πανελλήνιας εμβέλειας», ανακοινώνοντας παράλληλα την πρόθεσή του να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, «ώστε αυτές οι δεσμεύσεις να ακουστούν και στη Βουλή».

Ο βουλευτής Πιερίας, συμπλήρωσε ότι ουσιαστικά αυτό ζητούν οι Πιεριείς, να μην επιβληθούν νέα διόδια, πριν την ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου, το οποίο είναι υποχρέωση του Κράτους να κατασκευάσει. «Πιστεύω ότι είναι περισσότερο πιθανή μια θετική εξέλιξη στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 2 Απρίλη, αφού θα έχουμε ως ένα επιπλέον στοιχείο, τη δέσμευση του υφυπουργού για μη κατασκευή διοδίων, πριν την ολοκλήρωση των παράδρομων», υπογράμμισε ο Γιάννης Αμοιρίδης.

Ολοκληρώνοντας, εκτίμησε ότι οι εργασίες για την κατασκευή του Σταθμού Διοδίων στο Αιγίνιο (οι οποίες προχωρούν με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς), θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα, αφού η απάντηση του υφυπουργού, δεν επιδέχεται παρερμηνείες.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ"