Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Κ. Γκιουλέκας: Στο χέρι μας να ξαναμπούμε μπροστά


Τη συστράτευση όλων των στελεχών για την κρίσιμη μάχη της 7ης Ιουνίου, ζήτησε ο Κώστας Γκιουλέκας από την Κατερίνη, το Σάββατο το βράδυ, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη του, σε μια ακόμη εκλογική νίκη του κόμματός του. Ο υφυπουργός Εσωτερικών ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια εκδήλωση της ΝΟΔΕ που πραγματοποιήθηκε σε γνωστή αίθουσα συνεστιάσεων, παρουσία εκατοντάδων στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας, των βουλευτών του Νομού, του Νομάρχη, πρώην βουλευτών και πολιτευτών.

Πρώτος στο βήμα, καλωσορίζοντας τον υφυπουργό Εσωτερικών, ανέβηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Ο Αντώνης Μπάσδρας, στο σύντομο χαιρετισμό του, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί, με αξιοπιστία και τόλμη, να δημιουργήσει νέες προοπτικές για τον τόπο και πως είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί την κρίση και να μετατρέψει την πρόκληση σε ευκαιρία.

«Πολλές φορές γινόμαστε όλοι μας δέκτες της αγωνίας ή και της απογοήτευσης ακόμα, των συμπολιτών μας», παραδέχθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, επισημαίνοντας ότι αυτή η «απογοήτευση» δεν θα πρέπει να βάζει σε αμφιβολίες τα στελέχη της Κυβέρνησης για το έργο που παράγεται. «Μην αφήνετε κανέναν να απαξιώνει το έργο που γίνεται. Γιατί παράγεται έργο. Έργο σημαντικό. Ακόμη και μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας αποδίδει. Έχει αποτέλεσμα. Θετικό αποτέλεσμα στην ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, τις υποδομές, την εξυπηρέτηση του πολίτη», κατέληξε ο Αντώνης Μπράσδρας

Ο Κώστας Γκιουλέκας, αναφέρθηκε εκτενώς στην κρίσιμη όπως την χαρακτήρισε μάχη των Ευρωεκλογών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα είναι νικηφόρα, αφού τα στελέχη του κόμματός του, όσες φορές αγωνίστηκαν ενωμένα, κατάφεραν να κερδίσουν μάχες.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι τα προηγούμενα χρόνια έγινε πολύ σοβαρή και σημαντική δουλειά σε όλους τους τομείς από την Κυβέρνηση, μια δουλειά όμως «που σε ορισμένους τομείς δεν φάνηκε» και που κάποιοι προσπάθησαν να την ακυρώσουν.

Μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του υφυπουργού Εσωτερικών, είχε να κάνει με την οικονομική κρίση που χτυπάει την πόρτα και της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για μια δύσκολη κατάσταση από την οποία όμως η χώρα μας θα βγει ισχυρότερη.

Δίνουμε το δικό μας αγώνα να επικρατήσουν οι ιδέες μας, οι προτάσεις και το πρόγραμμά της, σε μια δύσκολη εποχή, ανέφερε ο υφυπουργός, συμπληρώνοντας πως «περνάμε από μια πρωτοφανή διεθνή κρίση, η οποία πλήττει και την πατρίδα μας , ευτυχώς όχι με τις δραματικές συνέπειες που έχει πλήξει άλλες χώρες. Σε κάθε περίπτωση δίνουμε και εμείς τη δική μας μάχη σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο».

Συνεχίζοντας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με το σχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο εξελίσσεται για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα καταφέρει ο τόπος να βγει από αυτήν με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. «Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα, γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει την έκταση και το βάθος, που μπορεί να έχει μια τέτοια κρίση παγκόσμια, άρα και για την πατρίδα μας», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, άφησε αιχμές για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για μίνιμουμ συναίνεσης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, σχολιάζοντας πως «τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής τα ξέρετε και πρέπει να πούμε ότι τούτες τις ώρες ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις και όχι από τους λόγους».

Ο κ. Γκιουλέκας, αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, όπου δείχνουν να προηγείται το Πα.Σο.Κ., επισημαίνοντας ότι η παράταξή του πληρώνει κάποια λάθη και εκτιμώντας πως αυτές έχουν διαμορφωθεί, όχι επειδή το Πα.Σο.Κ. «ξαφνικά πρόβαλλε έναν ικανό προγραμματικό λόγο, με επιχειρήματα», αλλά λόγω ορισμένων αδυναμιών της Νέας Δημοκρατίας. «Σε κάθε περίπτωση, είναι στο δικό μας χέρι να ξαναμπούμε μπροστά, να ξαναδώσουμε στην παράταξη την αίγλη που της αξίζει», είπε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, αναφέροντας ως ισχυρό χαρτί της παράταξης «τον Μακεδόνα πολιτικό και βουλευτή Θεσσαλονίκης» Κώστα Καραμανλή.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στις εξελίξεις στο Σκοπιανό, θύμισε ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν αυτός που είπε όχι στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εκτιμώντας ότι αν χρειαστεί θα γίνει το ίδιο και πάλι μέχρι να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα.

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ως την παράταξη που έκανε τις μεγάλες επιλογές για τη χώρα μας, όπως την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ «όταν κάποιοι αποχωρούσαν από τη Βουλή, διαφωνώντας μ’ αυτήν την επιλογή».

Ο κ. Γκιουλέκας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα αγροτικά ζητήματα, λέγοντας ότι για πρώτη φορά Ελληνική Κυβέρνηση, «με μιας έδωσε ενίσχυση 500 εκ. ευρώ στους αγρότες», συμπληρώνοντας πάντως ότι δεν ισχυρίζεται ότι μ’ αυτό το ποσό λύθηκε και το πρόβλημα των Ελλήνων αγροτών, αλλά πως η Κυβέρνηση έδρασε στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της.