Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Συνάντηση με κ. Γκιουλέκα για το θεσμικό πλαίσιο




Αντιδρούν στα μέτρα για τον Τύπο στην περιφέρεια οι ιδιοκτήτες MME στην Πιερία
(Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 07:00 )

Τις αντιρρήσεις τους και την ανησυχία τους για την προοπτική επιβίωσής τους στο περιβάλλον που καλούνται να λειτουργήσουν, εξέφρασαν στον υφυπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα ΜΜΕ Κώστα Γκιουλέκα, οι ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης της περιοχής της Πιερίας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μαζί του.


Ο υφυπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ Κώστας Γκιουλέκας.
Θέμα της συνάντησης ήταν το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά στα ηλεκτρονικά αλλά και στα περιφερειακά Μέσα και τα προβλήματα του κλάδου. Στο πλαίσιο της συζήτησης, οι ραδιοσταθμοί της περιφέρειας εξέφρασαν τις αντιρρήσεις και την ανησυχία τους για την επιβίωσή τους αν εφαρμοστούν οι εξωπραγματικές διατάξεις του νόμου.

Παράλληλα ζητήθηκε από τον υφυπουργό να πάρει θέση σε αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ) για κατάργηση της εξέτασης ανώνυμων καταγγελιών από τις ανεξάρτητες Αρχές και υποχρέωση αυτού που καταγγέλλει να παρίσταται αυτοπροσώπως στη διαδικασία. Ο κ. Γκιουλέκας δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα εξεταστεί σύντομα.

«Θετικό βήμα στις σχέσεις Ραδιοφώνων - Κυβέρνησης» χαρακτήρισε σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΕΙΡΑΣ Βασίλης Γρηγορόπουλος τη στάση του υφυπουργού, συμπληρώνοντας ότι οι συναντήσεις της Ένωσης με την ηγεσία υπουργείων αναμένεται να δρομολογήσουν λύσεις σε συσσωρευμένα προβλήματα των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων.