Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Συνολικά επτά νέα σχολικά κτίρια προτείνει στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, στο πρόγραμμα Α.Π. 7 Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013.

Συγκεκριμένα προτείνονται η ανέγερση του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας, η ανέγερση του 5ου Λυκείου Κατερίνης στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού, η κατασκευή τριών Δημοτικών Σχολείων στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού, στην περιοχή του Βατάν και στην Πολεοδομική Ενότητα των Ευαγγελικών αντίστοιχα, η ανέγερση του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης στην περιοχή της Νέας Ζωής και η κατασκευή ενός κτιρίου οκτώ αιθουσών στο 7ο Δημοτικό Σχολείο στα Καταφυγιώτικα.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι προτάσεις που υποβάλλονται πρέπει να εμπίπτουν στη θεματική ενότητα προτεραιότητα “Υποδομές Εκπαίδευσης” και να συνεισφέρουν στην εκπλήρωση των σχετικών δεικτών παρακολούθησης που είναι η “αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών υγείας, κοινωνικής αλληλεγγύης και εκπαίδευσης και εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού”. Ο συνολικός προϋπολογισμός που διατίθεται για την ένταξη έργων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 86.400.000,00€.

Με τα νέα σχολεία που προτείνονται για χρηματοδότηση και τις σχολικές μονάδες που βρίσκονται από ανέγερση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας βελτιώνονται οι συνθήκες εκπαίδευσης των μαθητών και των εκπαιδευτικών και αναβαθμίζεται το εκπαιδευτικό περιβάλλον.