Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


























Η εντατικοποίηση του έργου της κυβέρνησης ξεκινά από τον τομέα της ασφάλειας, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Το μεσημέρι της Πέμπτης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ η Kυβερνητική Eπιτροπή για να εγκρίνει έκτακτα μέτρα, όπως επιχειρήσεις-σκούπα για τους παράνομους μετανάστες, κράτησή τους σε στρατόπεδα και προσπάθεια επαναπατρισμού τους.

Ενδεικτικό των προθέσεων είναι ότι χθες, Τετάρτη, προχώρησε η επαναπροώθηση 55 Πακιστανών στη χώρα τους, έπειτα από συνεννοήσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Κ.Μπίτσιου και του πρεσβευτή του Πακιστάν.

Οι 55 αλλοδαποί με τη συνοδεία 40 ελλήνων αστυνομικών αναχώρησαν για το Πακιστάν με πτήση τσάρτερ.Στόχος, ως εκ τούτου, δεν είναι να δημιουργηθούν νέοι χώροι υποδοχής στην Αθήνα, αλλά να ενισχυθούν οι υφιστάμενοι στη Βόρεια Ελλάδα.


Ταυτόχρονα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στις περιοχές όπου διαμένουν οι μετανάστες. Γι' αυτόν τον σκοπό, εκτός από την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ, περίπου 1.500 ειδικοί φρουροί θα ριχτούν άμεσα στη μάχη της αστυνόμευσης.
Στόχος, ως εκ τούτου, δεν είναι να δημιουργηθούν νέοι χώροι υποδοχής στην Αθήνα, αλλά να ενισχυθούν οι υφιστάμενοι στη Βόρεια Ελλάδα. Ταυτόχρονα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στις περιοχές όπου διαμένουν οι μετανάστες. Γι' αυτόν τον σκοπό, εκτός από την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ, περίπου 1.500 ειδικοί φρουροί θα ριχτούν άμεσα στη μάχη της αστυνόμευσης σε αυτές τις περιοχές.