Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει τους κινδύνους εγκεφαλικού, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Κούρτιν της πόλης Πέρθ της Δυτικής Αυστραλίας.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο ανωτέρω συμπέρασμα μελετώντας 800 Κινέζους, μερικοί από τους οποίους είχαν υποστεί εγκεφαλικό.

Κατέληξαν δε στο συμπέρασμα ότι αυτοί που έπιναν δυο ή περισσότερα φλιτζάνια πράσινου τσαγιού ημερησίως περιόριζαν κατά 60% τις πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό.

Ένας από τους ερευνητές, ο καθηγητής Κόλιν Μπινς δήλωσε πως η κατανάλωση πράσινου τσαγιού έχει πολλές ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία.

"Προηγούμενες μελέτες δείχνουν πως το πράσινο τσάι βοηθά σε χαμηλότερα ποσοστά καρκίνων, όπως καρκίνου του προστάτη και στις ωοθήκες", είπε ο κ. Μπινς.