Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣΥΝ

Εβδομάδα πυκνών και κρίσιμων διεργασιών για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά σήμερα με τη συνεδρίαση της Γραμματείας της παράταξης, κατά την οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί η παραίτηση ή όχι του κ. Α. Αλαβάνου.

Με επίκεντρο το θέμα της παραίτησης του κ. Αλαβάνου και την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνεται η συζήτηση αλλά και η αντιπαράθεση μεταξύ διαφόρων τάσεων με τελευταίο παράδειγμα την ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση της ΚΟΕ, βασικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, που τονίζει ότι η ανάκληση της παραίτησης του κ. Αλαβάνου είναι μονόδρομος, ενώ ζητάει ενιαία ηγεσία, ουσιαστικά την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα και παράλληλα καλεί τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, να συγκεντρωθούν αύριο έξω από τα γραφεία όπου θα συνεδριάζει η Γραμματεία προς υποστήριξη του κ. Αλαβάνου.

Αντίθετα, ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας του ΣΥΝ Νίκος Χουντής εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στην πραγματοποίηση συγκέντρωσης, τονίζοντας ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία και την ανησυχία των μελών και των φίλων για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με συλλογικό και εποικοδομητικό τρόπο για την ενίσχυση της πολιτικής παρέμβασης και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ.


Την δική της άποψη αναμένεται να δώσει -σε συγκέντρωση που οργανώνει αύριο- η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ, η οποια ζητάει επίσημα αλλαγή πολιτικής αλλά προς την αντίθετη κατευθυνση από αυτή που π.χ. ζητάει η ΚΟΕ.