Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ























Μετά από τετράμηνη διακοπή, λόγω των προεδρικών εκλογών στην ΠΓΔΜ τον Απρίλιο και των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, συνεχίζονται τη Δευτέρα (22/6), στη Γενεύη, οι διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, θα συναντηθεί στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι.

Στις 6 Ιουλίου, ο κ. Νίμιτς θα επισκεφθεί τα Σκόπια και δύο ημέρες αργότερα την Αθήνα, για συνομιλίες με τις πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών.


Η ΥΠ.ΕΞ.

Ελπίζω η σκοπιανή πολιτική ηγεσία να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με μια διαφορετική λογική από αυτή του παρελθόντος και να αναζητήσει και εκείνη ένα κοινά αποδεκτό όνομα", δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιεί στη Γενεύη, ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για την ονομασία της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές Αθηνών και Σκοπίων Α. Βασιλάκη και Ζ. Γιόλεφσκι αντίστοιχα.

"Έχουν πάρει το μήνυμα από όλες τις κυβερνήσεις, ευρωπαϊκές και Νατοϊκές. Ελπίζω να έρθουν με μια διαφορική πολιτική λογική στη διαπραγμάτευση αυτή", πρόσθεσε η υπουργός, κατά την επαφή της με τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον βιετναμέζο ομόλογό της Φαμ Γκία Κιέμ.