Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Συνάντηση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ με τον Πρόεδρο ΠΑΠΟΥΛΙΑ




















Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής, όπου, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, με ελληνική πρωτοβουλία έγινε διεξοδική συζήτηση και ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Κωδικοποιώντας τις αποφάσεις, ο πρωθυπουργός είπε ότι αποφασίστηκε να ενισχυθεί ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων, να υπάρξει έμπρακτη αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή των βαρών, καθώς και να υπογραφούν συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επανεισδοχή των λαθρομεταναστών με τις χώρες από τις οποίες προέρχονται και περνούν οι λαθρομετανάστες.

Μέχρι να υπογραφούν οι συμφωνίες αυτές, τόνισε ο πρωθυπουργός, αποφασίστηκε ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι συμφωνίες και τα πρωτόκολλα που υπάρχουν με χώρες προέλευσης και διέλευσης λαθρομεταναστών, όπως η Λιβύη και η Τουρκία, με άλλες χώρες που δέχονται λαθρομετανάστες, όπως η Ελλάδα. Το μεγάλο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, κατέληξε ο πρωθυπουργός, ανάγεται πλέον σε μείζον κοινοτικό και ευρωπαϊκό ζήτημα.